Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Προσφυγικό: Κτήρια στο κέντρο του Αγρινίου προτείνει η Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Αγρινίου σχετικά με το έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών για την πρόταση ανεύρεσης χώρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες που έχουν....
εγκλωβιστεί στη χώρα.

Να σημειωθεί πως τόσο ο κ. Παπαναστασίου, όσο και ο κ. Μοσχολιός δεν μπήκαν επί της ουσίας και τόνισαν πως δεν μπορεί να υποδειχτεί χώρος την στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο δεν απαντά σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, την στιγμή μάλιστα που εκκρεμεί την Τετάρτη σύσκεψη του αρμοδίου Υπουργείου με την ΚΕΔΕ.
Αντίθετα η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ο εισηγητής κ. Καμένος, πρότειναν χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε τέτοιου είδους κέντρα φιλοξενίας.
Και συγκεκριμένα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο που βρίσκεται στο Δοκίμι, το ξενοδοχείο Tourist στην οδό Παπαστράτου, που σήμερα δεν λειτουργεί, όπως και το γειτονικό κτίριο που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως κλινική, το πρώην κτίριο του ΕΟΚ στην περιοχή Ρουπακιά του Αγρινίου, ενώ τέλος είπε πως όσοι πολίτες επιθυμούν θα μπορούσαν να δηλώσουν εάν επιθυμούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στις οικίες τους ή σε οικίες που σήμερα δεν κατοικούνται.
Την καταγγελία της συμφωνίας Ε.Ε. – Ελλάδος – Τουρκίας ζήτησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ η παράταξη Ανυπότακτο Αγρίνιο εξέφρασε την συμφωνία του με την πρόταση της ΛΑ.Σ., υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πρώην δημοτικά μέγαρα ή κλειστά σχολεία και άδεια σπίτια όπου θα μπορούσαν να μείνουν τέτοιες οικογένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ