Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Γ.Παπαναστασίου «Χωρίς σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία οδό και χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο δεν νοείται Χωροταξία και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε
Γιώργος Παπαναστασίου :
  • «Προσβολή και όχι Διαβούλευση να αγνοεί η Περιφέρεια τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Δήμων»
  • «Χωρίς σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία οδό και χωρίς Επιχειρηματικό Πάρκο δεν νοείται Χωροταξία και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Τις σοβαρές ελλείψεις  που εξακολουθούν να υφίστανται στο μείζον ζήτημα του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού  και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος επισήμανε ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ  Δυτικής Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαναστασίου, χθες Τετάρτη, 23/3/2016, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, κάνοντας μάλιστα λόγο για προσβολή τόσο του θεσμού του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και των Δημάρχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθόσον οι τεκμηριωμένες  προτάσεις τους για τα ζωτικής σημασίας αυτά θέματα, προσώρας, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας, παρά την διαβούλευση που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαναστασίου και με βάση την  εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη  Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νικόλαου Υφαντή για τη «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης «Αξιολόγηση, Αναθεώρηση και Εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Δυτικής Ελλάδος» δήλωσε έκπληκτος για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο σχετικό φάκελο και  χαρακτήρισε επιβεβλημένη την ανάγκη να ληφθούν, επιτέλους, υπόψιν οι  «σοβαρές και τεκμηριωμένες επισημάνσεις και προτάσεις του Δήμου» για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη Χωροταξία και την Ανάπτυξη και ως εκ τούτου το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ενδεικτικά ο Δήμαρχος αναφέρθηκε  στη σύνδεση του Αγρινίου με τον Ιόνια Οδό (μέσω του κόμβου Αγγελοκάστρου) και στη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, έργα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.

«Η ελλιπής διαβούλευση και οι ελλείψεις της Μελέτης οδήγησαν αρχικά στην αναβολή της απόφασης. Σήμερα, με βάση την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Υφαντή, προκύπτει σαφώς πως οι αρχικές ελλείψεις παραμένουν. Δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση παρότι  δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ενώ με έκπληξη διαπιστώνω πως δεν εμπεριέχονται οι προτάσεις των Δήμων και του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. Αυτό δεν είναι διαβούλευση ή δημοκρατικός σχεδιασμός. Αυτό αποτελεί προσβολή τόσο απέναντι στο πρόσωπο μου, ως Δημάρχου Αγρινίου, όσο και απέναντι στους υπόλοιπους Δήμους, για να μιλήσω και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος. Θεωρώ  επιβεβλημένο οι τεκμηριωμένες προτάσεις που καταθέσαμε έγκαιρα, προτάσεις οι οποίες αφορούν θέματα ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας, έστω και τώρα, να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο που θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, αν θέλουμε να λέμε ότι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε με νόημα  ο κ. Παπαναστασίου.


ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ