Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ: Κέντρο Φιλοξενίας μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες με κινητική αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Περιφερειακή Ομοσπονδία                                Αρ. Πρωτ: 81
Ατόμων με Αναπηρία                                          Πάτρα: 31-3-2016
Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων
Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε ΚΑΙ Ν.Ι.Ν
Ακτή Δυμαίων 5, Πάτρα ΤΚ 26222
Τηλ/fax:2610-362127
e-mail: pomamea_dit@hotmail.com
 Θέμα: ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ -  Κέντρο  Φιλοξενίας μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες με κινητική αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
    Ενημερωθήκαμε  πως σε σύσκεψη για το προσφυγικό και τους χώρους φιλοξενίας που  ζητούσε από την...
μεριά της Αιτωλοακαρνανίας ο περιφερειάρχης κος Απόστολος Κατσιφάρας, κατατέθηκε μόνο μία πρόταση από  τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας, κο Απ. Κοιμήση, ο οποίος πρότεινε ως κέντρο Φιλοξενίας το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης  (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας.
 Το αναπηρικό κίνημα έχει ήδη  καταθέσει υπόμνημα στην Πολιτεία για το κρίσιμο  προσφυγικό ζήτημα ζητώντας της να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ιδιαίτερης μέριμνας και προστασίας των προσφύγων και των μεταναστών με αναπηρία και  χρόνιες παθήσεις. Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων θεωρεί πως στους χώρους υποδοχής, στους χώρους φιλοξενίας χρειάζονται συγκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των ειδικών και ξεχωριστών αναγκών αυτής της πιο ευάλωτης ομάδας προσφύγων και μεταναστών που  πρέπει να τεθούν σε ισχύ, με σύγχρονα και πρακτικά αποτελέσματα. 
Πιστεύουμε πως το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (πρώην ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας, μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες με κινητική αναπηρία και χρόνιες παθήσεις Το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας (ΚΑΦΚΑ), το οποίο από το Δεκέμβριο 2012 έχει ενσωματωθεί στον Ενοποιημένο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, αποτελεί ένα αξιόπιστό κέντρο και  παρέχει σημαντικές υπηρεσίες αποθεραπείας και φυσικής αποκατάστασης, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας,


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ