Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο κ. Λαφζανης από το Αγρίνιο έκανε λόγο για ανάγκη συσπείρωσης όλων των αριστερών αντιμνημονιακών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων

Π. Λαφαζάνης: «Η Κυβέρνηση αυτή δεν θα έχει κανένα μέλλον»
Ο πρ. Υπουργός και επικεφαλής της ΛΑ.Ε. βρέθηκε στο Αγρίνιο και συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αγρινίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου, ενώ λίγο μετά παραχώρηση της συνέντευξης το μεσημέρι επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αγρινίου στο δημαρχείο. Το απόγευμα μίλησε στην...
αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο με θέμα τις "πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας".

Ο κ. Λαφαζάνης στην κατά την εισήγησή του επικεντρώθηκε στο προσφυγικό και την αντιμετώπιση του προβλήματος τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και την Ε.Ε. αλλά και στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προωθείται, τονίζοντας πως η ΛΑ.Ε. θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μην εφαρμοστεί στην πράξη.
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
«Η Ελλάδα δεν πρέπει δίπλα στην οικονομική κρίση να προσθέσει και μια μεγάλη βαθιά ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Να μην προσθέσουμε δίπλα στο τρίτο μνημόνιο και προσφυγικό μνημόνιο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε στρατόπεδο προσφύγων. Όπως δεν πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά δυστυχώς προωθείται, και ένα άλλο μνημόνιο μέσω του ΝΑΤΟ και της εμπλοκής του στο Αιγαίο, μνημόνιο «γκριζοποίησης» του Αιγαίου που προσπαθεί μέσω της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο να το επιβάλλει η Τουρκία, προωθώντας τις δικές τις απαράδεκτες, προκλητικές διεκδικήσεις.» επισήμανε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.
Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα όλο το πακέτο μέτρων για το Ασφαλιστικό και φορολογικό και να μην «διανοηθεί» να φέρει στην βουλή «το αντιασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα». Σημείωσε πως η ΛΑΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων που θα γίνουν, ώστε τα νομοσχέδια στην πράξη να ακυρωθούν. Παράλληλα προέβλεψε ότι με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει κανένα μέλλον.
Χαρακτήρισε πολιτική εγκληματιών και νεοαποικιοκράτων αυτή που εφαρμόζεται στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και τόνισε πως «διαπράττεται έγκλημα σε βάρος των προσφύγων. Η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει σθεναρά στο θέμα του κλεισίματος των συνόρων αλλά δεν το έκανε».

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ερωτώμενος για τη στάση της ΛΑ.Ε. την περίοδο που τα σημερινά στελέχη της συμμετείχαν στην κυβέρνηση, μίλησε για «σταθερή στάση», για «συνέπεια» και «συνέχεια στον χρόνο»: «Διαφωνίες είχα προσωπικά πολλά χρόνια πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισα να έχω όσο ήμουν και στην κυβέρνηση», είπε συγκεκριμένα και επέκρινε την κυβέρνηση που δεν έφερε στο τραπέζι τις εναλλακτικές λύσεις εξόδου από την ευρωζώνη, όσο αυτό ήταν εφικτό.
Σύμφωνα με τον ίδιο η αποχώρηση των τότε μελών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν πλέον στη ΛΑΕ, δεν μπορούσε να γίνει αμέσως μετά την καταψήφιση της συμφωνίας από αυτούς κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί θα τους ασκούνταν κατηγορίες ότι «τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια του πρωθυπουργού τη στιγμή που εκείνος προσπαθεί για μια έντιμη συμφωνία».
Ο κ. Λαφζανης ακόμη έκανε έκανε λόγο για ανάγκη συσπείρωσης όλων των αριστερών αντιμνημονιακών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των εσωκοινοβουλευτικών, εννοώντας το ΚΚΕ και τόνισε επανειλημμένα πως πολλές λεπτομέρειες γύρω από δεκάδες ζητήματα θα καθοριστούν στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΛΑΕ που θα γίνει μετά το Πάσχα, μέσα στον Μάιο. «Θέλουμε ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα με προοπτική και ορίζοντα τον σοσιαλισμό. Και οι όποιες διαφωνίες μας να μην αποτελέσουν εμπόδιο για αυτό το ευρύ μέτωπο. Θα έχουμε στόχο και αντίπαλο το μνημονιακό κατεστημένο», είπε.
        ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Απαντώντας στο ποια είναι η θέση της ΛΑΕ στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου με αφορμή της πρόσφατες δηλώσεις Σκουρλέτη, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ΛΑ.Ε. είναι κατά της εκτροπής και πως αυτό είναι στα ζητήματα που θα συζητηθούν ενόψει και της συνδιάσκεψης.
Τέλος αναφορικά με το αν η ΛΑ.Ε. λέει πλέον ξεκάθαρα πως θέλει την επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Η στάση μας απέναντι στο ευρώ δεν είναι καθόλου… ερμαφρόδιτη. Είμαστε σαφείς. Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Ήμουν πάντα από τους πολέμιους της ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ. Η θέση μας δεν μοιάζει εδώ με το ΚΚΕ. Ο Γραμματέας του ΚΚΕ έχει πει πως αν η Ελλάδα μείνει εκτός Ευρωζώνης θα αντιμετωπίσει περιπέτειες».
Οσο για το πως θα γίνει το «πέρασμα» από το ευρώ στην δραχμή; Ο κ. Λαφαζάνης απάντησε πως «έχουν δημοσιευθεί άρθρα από μελετητές» (ανέφερε μεταξύ άλλων τον κ. Λαπαβίτσα και τον κ. Μαργιώλη) και πως «υπάρχει πλούσιο υλικό και θέσεις για τη μετάβαση αυτή».

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ