Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Για τα VOUCHER του σύγχρονου μεσαίωνα

Για τα VOUCHER του σύγχρονου μεσαίωνα 
Συμβαίνει αλλά δεν είναι "φυσικό φαινόμενο"  οι πολεμοκάπηλοι  να μιλάνε για ειρήνη, οι εκμεταλλευτές για αλληλεγγύη, οι καταπιεστές για δικαιοσύνη, οι χορτάτοι για συσσίτια κατά της πείνας, οι τοκογλύφοι για εντιμότητα, οι αποικιοκράτες για εκπολιτισμό των ιθαγενών, οι θύτες για συμπόνια προς τα θύματά τους!!!.
Συμβαίνει αλλά δεν είναι "φυσικό  φαινόμενο", οι...
όμιλοι, οι πολυεθνικές, τα μονοπώλια, τα ολιγοπώλια, οι κυβερνήσεις που νομοθετούν υπέρ των συμφερόντων τους, να ιδιωτικοποιούν υπέρ των λίγων τον πλούτο και να κοινωνικοποιούν τη φτώχεια.
Αυτοί είναι που δημιουργούν την  ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση.
Αυτοί είναι που κατεδαφίζουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Αυτοί είναι που τσακίζουν μισθούς, ασφάλιση, πλήρη απασχόληση.
Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι για τον εξοστρακισμό από τη χώρα μας της νέας γενιάς που παριστάνουν τους «αγωνιούντες» για τα αδιέξοδα και τη μαύρη επόμενη μέρα που της ετοιμάζουν.
Τάχατες συμπονώντας τους ανέργους και τους απελπισμένους – ασπιρίνη στον καρκίνο – τους δίνουν για προοπτική τα διάφορα προγράμματα λιγόμηνης απασχόλησης, τα διάφορα voucher, που όχι μόνο ανακυκλώνουν την ανεργία αλλά νομιμοποιούν και καθεστωποιούν την εκμετάλλευση και την ομηρία των απασχολήσιμων,  επιταχύνοντας την επιστροφή στον μεσαίωνα. 
Θλιβεροί υπερασπιστές του εργασιακού και κοινωνικού παγετώνα που οικοδομεί το καπιταλιστικό σύστημα και η ιερή συμμαχία μεγάλου κεφαλαίου και κυβερνήσεων, δεν θα μπορούσε να μην είναι οι δραστήριες στο εμπόριο προγραμμάτων ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κλπ.) που έχουν πρωτοστατήσει στην προώθηση των συμφερόντων των υπεραγορών και των μεγαλοκαταστημάτων.
Κομπάζουν και αυτοθαυμάζονται οι νεκροθάφτες της μικρής ελληνικής επιχείρησης και οι δήμιοι των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Αυτοϋμνούνται γι’ αυτό που προτείνουν σαν διέξοδο στα παιδιά μας, την ίδια ώρα που αυτή την προοπτική τη θεωρούν – και σωστά – γαλέρα, ζούγκλα και αθλιότητα, αν αφορά το δικό τους παιδί.
                                                                                                                       «Αιδώς Αργείοι».
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.                   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ