Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ και γενικότερα του δημοσίου

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Θέμα: Για τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς καθαριότητας των  ΟΤΑ και γενικότερα του δημοσίου.
Σύμφωνα με το υπ.αριθμ ΔΕΛ Ζ ΚΦΑΣ 1033811 ΕΞ 2016/01.03.2016 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας  Δημοσίων Εσόδων - Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης του  Υπουργείου Οικονομικών, οι συμβασιούχοι που...

εργάζονται σε όλους τους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ και γενικότερα του Δημοσίου, των οποίων οι συμβάσεις, παρατάθηκαν μέχρι και τις 31.12.2016, σύμφωνα με το άρθρο 50 του ν. 4351/2015 θεωρείται ότι ασκούν πλέον επιχειρηματική δραστηριότητα και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία και να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά.
Θεωρούμε απαράδεκτη την οδηγία που δίνεται με την παραπάνω εγκύκλιο, που θεωρεί και αντιμετωπίζει τους συμβασιούχους εργαζόμενους ως επιχειρηματίες, και το εισόδημα, που αποκτούν ως προερχόμενο από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η αντιμετώπιση αυτή τους στερεί βασικά εργασιακά δικαιώματα (άδειες, ωράριο κλπ) και τους επιβαρύνει οικονομικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων (αμοιβή λογιστή κλπ).
Οι εργαζόμενοι αυτοί παρέχουν εργασία αναγκαία για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες, παρά το γεγονός, ότι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους αντιμετωπίζουν ως ευκαιριακά εργαζόμενους, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η εργασία στον τομέα της καθαριότητας με ατομική σύμβαση δεν αποτελεί  επιλογή των εργαζομένων αυτών και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να εξαιρεθούν οι παραπάνω εργαζόμενοι από αυτές τις φορολογικές υποχρεώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ