Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα
Βαριές κουβέντες εκατέρωθεν ακούγονται στον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 
Ενδεικτική είναι η σκληρή επίθεση από του βήματος της Βουλής χθες του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «πολιτικές αλητείες» εκ μέρους του και αξιώνοντας τόσο από αυτό, όσο και από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αποσύρουν –μετά από τις τελευταίες εξελίξεις- τις προτάσεις που υπέβαλαν για τη σύσταση..... προκαταρκτικής επιτροπής, στοχοποιώντας τον ίδιο. 
Ο κ.Βενιζέλος έκανε λόγο για «οργανωμένη συστηματική, συκοφαντική επίθεση» εναντίον του, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου ότι την καθοδήγησε, στοχοποιώντας ακόμα και την οικογένειά του. Στο στόχαστρό του πάντως βρέθηκαν ακόμα τόσο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, όσο και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης. Ειδικά τον τελευταίο, τον κατηγόρησε εμμέσως και χωρίς πάντως να τον κατονομάσει ότι έκανε αντίγραφα της λίστας σαν «μαρουλόφυλλα» και την μοίραζε... 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, το ‘γάντι’ σήκωσε η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνιστώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ...αυτοσυγκράτηση και καλώντας τον να δώσει απαντήσεις στους πολίτες. Κατηγόρησε τον κ.Βενιζέλο για «χονδροειδή και αμετροεπή παραποίηση της αλήθειας» και παρατήρησε με νόημα πως «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος». Υποστήριξε πάντως πως αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να επικαλεστεί το δικαίωμα που έχει «κάθε ύποπτος» στην μη αυτοενοχοποίηση, μπορεί να το κάνει... 

Τον κάλεσε πάντως, να απαντήσει σε βασικά κατά την ίδια ερωτήματα: 

- Γιατί κράτησε κρυφά το στικάκι επί 14 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή, ότι δεν διαθέτει στοιχεία καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία
- Γιατί το πήρε μαζί του φεύγοντας από το Υπουργείο
- Γιατί το κράτησε κρυφό, και στις εκλογές προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου
- Γιατί δεν ενημέρωσε τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς και 
- Γιατί αποχωρούν Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για μηχανισμό συγκάλυψης της φοροδιαφυγής, που λειτουργεί με γνώμονα τα αρχηγικά συμφέροντα επιβίωσης.

Ειδικά με το τελευταίο της ερώτημα, ενέπλεξε στα επιχειρήματά της τον Χρήστο Αηδόνη, που με πρωτοβουλία του χθες ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
http://www.real.gr/?page=home

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ