Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΛΑΡΙΣΑ: «Δεν φοβόμαστε τα ΜΑΤ και την καταστολή»

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
«Δυναμώνουμε τη συμμαχία και αποφασιστικά βγαίνουμε μπροστά» τονίζουν οι Ομοσπονδίες.
«Η Κυβέρνηση ταυτόχρονα με την κινητοποίηση δυνάμεων των ΜΑΤ και τον αποκλεισμό της εθνικής οδού για να μην περάσουν οι αγρότες, ενεργοποίησε και τους μηχανισμούς παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με στόχο να συγκαλυφθούν οι μεγάλες της ευθύνες για τα προβλήματα της αγροτιάς. Η αντιμετώπιση της αγωνιζόμενης αγροτιάς με «επίδειξη πυγμής» δείχνει την αδυναμία της, να λύσει υπαρκτά προβλήματα που .....
βασανίζουν τους αγρότες και αναγνωρίζονται ως δίκαια από το σύνολο της κοινωνίας.
Όταν λέμε ότι δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε ούτε να συνεχίσουμε την αγροτική δραστηριότητα, γιατί οι μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο, το ρεύμα, το νερό που ποτίζουμε, οι φόροι και τα χαράτσια που βάζει η κυβέρνηση στις αποθήκες και ετοιμάζεται και στα χωράφια, οι αυξήσεις στον ΟΓΑ, ΕΛΓΑ κ.α., σημαίνουν ότι απότομα αυξήθηκε, διογκώθηκε  το κόστος παραγωγής και μας εμποδίζει να παράγουμε. Είναι η χειροπιαστή αλήθεια. Τα εισαγόμενα γίνονται αυτόματα φθηνότερα και εμείς μένουμε άνεργοι και καταχρεωμένοι. Αυξάνουν όμως τα κέρδη τους οι μεγαλέμποροι εισαγωγείς. Ποιος λοιπόν έχει δίκιο, εμείς που δε θέλουμε να ξεριζωθούμε ή η «σκληρή πυγμή» της κυβέρνησης που μας ξεριζώνει;
Είναι «ελαστικότητα» της κυβέρνησης προς τους αγρότες, να συζητήσει π.χ. για το θέμα του πετρελαίου, όταν στους εφοπλιστές το δίνει αφορολόγητο 0,40λεπτά /λίτρο και σ’ εμάς το αύξησε και το πληρώνουμε 1,5 ευρώ; Ή δείχνει ολοφάνερα ότι είναι κυβέρνηση που εξασφαλίζει κέρδη στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και βάσανα στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους;
Σήμερα έχουμε αναγκαστεί να αφήσουμε τα χωράφια μας και να κατέβουμε με τα τρακτέρ στους δρόμους γιατί εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια. Πήγαμε τους τελευταίους μήνες στον ΕΛΓΑ, στον ΟΓΑ, στις εφορίες, στην πρώην ΑΤΕ, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Όλοι αναγνωρίζουν το δίκιο μας, αλλά κανείς έμπρακτα δεν μας ικανοποιεί. Κάναμε συμβολικές καταλήψεις για λίγες ώρες σε διόδια, δημόσια κτίρια κ.α. ταυτόχρονα και συντονισμένα σε πολλές πόλεις αγροτικών περιοχών, για να μας ακούσουν, να μας δώσουν λύση, αφού λένε οι κυβερνώντες ότι το φάρμακο για την κρίση είναι η ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. Τι εισπράξαμε μέχρι τώρα; λόγια κοροϊδίας και ακόμη σκληρότερα μέτρα. Μόνο με το τελευταίο μνημόνιο, το λεγόμενο 3ο μας παίρνουν 1δις ευρώ και μαζί με της προηγούμενης χρονιάς φθάνουν τα 2 δις περίπου ευρώ. Τι μας μένει από επιδοτήσεις που είναι για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος; ΤΙΠΟΤΑ.
Άρα μας καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας να μη ζήσουμε, αν και ξέρουμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Γιατί δεν μας ρουφάει τον κόπο και τον ιδρώτα μόνο η σκληρή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και τα μονοπώλια που μας πουλάνε πανάκριβα λιπάσματα φυτοφάρμακα, ζωοτροφές κ.α. και έχουν τους νόμους και τα κέρδη με το μέρος τους.
Να γιατί δε φοβόμαστε τον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης.  Έχουμε στις πλάτες μας πληθώρα αγροτοδικείων, δε μας φοβίζει να διεκδικούμε το δίκιο μας, την επιβίωση μας.
Εμείς κάνουμε κάλεσμα στους αγρότες όλης της χώρας να βγούνε και ζητάμε τη στήριξη και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων και των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των γυναικών. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Γιατί χθες απαγόρευσαν με επιστράτευση την απεργία στους εργαζόμενους στις μεταφορές, επειδή ζητούσαν να έχουν συλλογική σύμβαση και ωράριο, σε μας την αγροτιά εμποδίζουν να διαμαρτυρηθούμε για την καταστροφή και το ξεκλήρισμά μας, αύριο θα απαγορεύσουν στους ναυτεργάτες να απεργήσουν γιατί τους μετατρέπουν σε σκλάβους μέσα στα πλοία κ.ο.κ.
Τελικά εμείς είμαστε οι πολλοί και πρέπει να συντονίσουμε τον αγώνα μας. αυτό είναι που φοβάται η Κυβέρνηση με την «σκληρή πυγμή», αυτό πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ