Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποίηση ΠΑΣΣΥ


Ανακοίνωση- Κάλεσμα
Γραμματείας της ΠΑΣΥ Αιτ/νιας
Αγρότες – Αγρότισσες  
Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, να συμμετέχουν μαζικά και να στηρίξουν την αγωνιστική κινητοποίηση που έχει αποφασιστεί από την ΠΑΣΥ και την ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Αιτ/νιας, και θα πραγματοποιηθεί στις 5 του Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στις 11 πμ, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα αιτήματα μας.
Η βάρβαρη επίθεση στην ζωή και στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων θα......
συνεχιστεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στον λαό.
Στο πλαίσιο αυτών των αποφάσεων, των νέων μέτρων, της γενικότερης πολιτικής της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.
Αύξηση του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων που όμως η λαϊκή κατανάλωση τα αγοράζει πανάκριβα αφού οι έμποροι κερδοσκοπούν σε βάρος όλων μας, πολύμηνες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή της παραγωγής, ζημιές που δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ και δεν αποζημιώνονται οι παραγωγοί.
Τα νέα αγριότερα μέτρα που ανακοινώνει η συγκυβέρνηση οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πενιχρού εισοδήματος καθώς θα μειωθεί η επιστροφή ΦΠΑ ενώ αντίστοιχα έχει αυξηθεί για την αγορά μέσων και εφοδίων από τους αγρότες, μειώνεται η επιστροφή για το πετρέλαιο, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ καλούνται οι αγρότες να πληρώσουν το χαράτσια των γεωτρήσεων,  νέα και παλιά χαράτσια επιβάλλονται στους αγρότες, αυξάνουν οι εισφορές για τον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ενώ την ίδια στιγμή θα μειώσουν και άλλο τις εξευτελιστικές αγροτικές συντάξεις.
Χιλιάδες αγρότες, παραμένουν ανασφάλιστοι αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ ενώ σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με την διάθεση και αγορά των φαρμάκων.
            Οι τιμές στο πρόβειο γάλα κυμαίνονται από 0,86 ευρώ έως 0,95 ευρώ το κιλό. Από την άλλη το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα να μη διασφαλίζεται βιώσιμο εισόδημα για τους κτηνοτρόφους. Παρόμοια είναι η κατάσταση και για το πρόβειο κρέας (αμνοερίφια 4,5 ευρώ το κιλό) με το κτηνοτροφικό εισόδημα να επιβαρύνεται επιπλέον από τη μεταφορά για τη σφαγή των ζώων σε ιδιωτικά σφαγεία που βρίσκονται σε απόσταση ακόμη και 60 - 70 χιλιομέτρων, αφού λόγω της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής τα δημοτικά σφαγεία Θέρμου και Κατούνας έκλεισαν.
             Χαμηλή είναι και η τιμή στη βρώσιμη ελιά που κυμαίνεται από 0, 90 έως 1,10 ευρώ το κιλό, όπως και στο ελαιόλαδο, που κυμαίνεται στα 3 ευρώ το κιλό.
            Την κατάσταση επιβαρύνει ακόμη η κακή κατάσταση των δικτύων άρδευσης των ΤΟΕΒ, με αποτέλεσμα η παραγωγή αραβοσίτου να παρουσιάζει μειωμένη στρεμματική απόδοση. Μεταφέρθηκε επίσης αρνητική πείρα για τη στροφή στα φωτοβολταϊκά. Παραγωγοί που υποθήκευσαν καλλιέργειες, δανείστηκαν για να φτιάξουν φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις επιβεβαίωσαν την κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό αφού η χαμηλή τιμή και η αυξημένη φορολογία δεν αφήνουν περιθώρια για να έχουν κάποιο συμπληρωματικό εισόδημα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ

1. Αφορολόγητο πετρέλαιο - να μη μειωθεί η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης
2. Να μην ισχύσει η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ - κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
3. Αμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 30% - να αντικατασταθούν οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ που έχουν κλαπεί για να μπορούν οι αγρότες να ποτίζουν τα χωράφια τους και να ληφθούν μέτρα φύλαξης από τη ΔΕΗ.
4. Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους - δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων.
5. Ατοκα δάνεια στους φτωχούς αγρότες με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η κρίση -πάγωμα πληρωμής των αγροτικών χρεών για το ίδιο χρονικό διάστημα- απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.
6. Αποζημιώσεις για το σύνολο των καταστροφών στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από καιρικές συνθήκες και αρρώστιες - να πληρωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες για τους οποίους υπάρχουν έτοιμα πορίσματα - ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
7. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ και για τα φάρμακα.
8. Να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις - χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία - Σύνταξη, στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας, για τις άδειες των γεωτρήσεων κ.ά.
9. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ (συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί) - να μην πληρώσουν οι φτωχοί αγρότες φόρους για σπίτια, αποθήκες και χωράφια.
10. Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή - να πληρωθούν από τους εμποροβιομήχανους οι παραγωγοί που παραμένουν απλήρωτοι - αντιμετώπιση του προβλήματος των αθρόων εισαγωγών ομοειδών αγροτικών προϊόντων.
11. Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ - σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
12. Να μην ισχύσουν οι νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και οι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή που προβλέπονται στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ για το 2014 - 2020.
13. Να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι πενιχρές αγροτικές συντάξεις, αλλά να αυξηθούν και να μην κοπούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας.
Στην επίθεση που δεχόμαστε χρειάζεται να απαντήσουμε με την δική μας αντεπίθεση και κλιμάκωση της δράσης μας διεκδικώντας άμεσα μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος αλλά αυτό δεν αρκεί, χρειάζεται συνολική σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, με την ΚΑΠ με τον μονόδρομο της Ε.Ε, να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντιλαικοί νόμοι.
Για να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας μας, χρειάζεται να συνδέεται και να συντονίζεται με τον αγώνα των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, της νεολαίας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

27 Ιανουαρίου σύσκεψη για την κτηνοτροφία στην Ζίτσα Ιωαννίνων

5 Φλεβάρη κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην κ. πλατεία Αγρινίου στις 11 π.μ
Συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ