Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η Αξιοπρέπεια των Απεργών και η Αλληλεγγύη μας θα νικήσει τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό


Η Αξιοπρέπεια των Απεργών και η Αλληλεγγύη μας θα νικήσει τον κυβερνητικό ολοκληρωτισμό
Οι εργαζόμενοι του Μετρό και των συγκοινωνιών δίνουν έναν αγώνα για όλους μας! Γιατί υπεράσπισαν και υπερασπίζουν με  αποφασιστικότητα και  με το κεφάλι ψηλά αυτό που παίρνουν από όλους μας!  Τους μισθούς και τις συλλογικές μας συμβάσεις.  Το δικαίωμα στον αγώνα. Τα δημόσια αγαθά (δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνία) που τα ξεπουλάνε  μισοτιμής στα .....
αρπακτικά που ονομάζουν «επενδυτές» και τους νόμιμους ληστές που τους λένε «τραπεζίτες». Την ίδια μας την ζωή.
Η κυβέρνηση δεν θα βγει νικητής από αυτήν την αναμέτρηση, αλλά βαθιά πληγωμένη. Χρησιμοποιεί την επιστράτευση για να τσακίσει έναν αγώνα. Έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο.  Έχουν αποφασίσει να κυβερνήσουν με «στρατιωτικό νόμο» αλλά δεν  κάνουν τίποτα άλλο παρά να γιγαντώνουν το μίσος του κόσμου της δουλειάς.  Οι αγώνες μας θα τους πνίξουν! Δεν μπορούν να επιστρατεύσουν έναν ολόκληρο λαό! Και σε όσο περισσότερους κλάδους το επιχειρούν τόσο μεγαλώνουν τις στρατιές που θα τους ανατρέψουν! 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Οργίασαν την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση και τα χυδαία παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ ενάντια στην απεργία του μετρό και των συγκοινωνιών κάνοντας τα πάντα για να στρέψουν τον κόσμο εναντίο των απεργών. Δεν τα κατάφεραν!!  Το αντίθετο. 
«Οι απεργοί ταλαιπωρούν τον κόσμο» λένε αυτοί που σέρνουν έναν ολόκληρο λαό στην φτώχια, την ανεργία και το κρύο.
«Δεν θα κάνω εξαιρέσεις» μας είπε αγέρωχα ο πρωθυπουργός αχυράνθρωπος της τρόικα,  και εννοεί  «εξαιρέσεις»  από την πολιτική που μας οδηγεί όλους στην εξαθλίωση.
«Οι συγκοινωνίες ανήκουν στον λαό, όχι στις συντεχνίες» λένε αυτοί που θέλουν να πουλήσουν την ενέργεια και το νερό, την γη, τις συγκοινωνίες και τον αέρα που αναπνέουμε  στους ιδιώτες.
«Θα εφαρμόσουμε τον νόμο», λένε οι παράνομοι και άθλιοι εκμεταλλευτές του μόχθου μας  που κυβερνάνε με προεδρικά  διατάγματα και την βία των ΜΑΤ, που βγάζουν όλες τις απεργίες παράνομες, που έχουν εξευτελίσει  τους νόμους και το σύνταγμα που αυτοί ψήφισαν.

Η κυβέρνηση ονομάζει «συντεχνία» όποιον  παλεύει ενάντια στην πολιτική της για την επιβίωση. Γιατί αποτελεί  τυφλό όργανο της  μόνης πραγματικά «μεγάλης συντεχνίας». Των τραπεζιτών, των βιομήχανων και των δανειστών. Αυτών που πήραν τα δεκάδες δις των «δανειακών συμβάσεων». Που κερδίζουν από τους μισθούς πείνας και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.  Που κατέκλεψαν και συνεχίζουν να κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα γεμίζοντας  τα σεντούκια των ελβετικών τραπεζών με τις πλάτες των υπουργών και των πρωθυπουργών του μνημονίου,  ενώ κάνουν φορολογικές δηλώσεις μικρότερες από των υπαλλήλων τους. Από τους διεθνείς κερδοσκόπους του θανάτου.
 ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΙ
Μέσα σε αυτός τον σημαντικό αγώνα μπορεί να δει κανείς την πραγματική πολιτική όλων των δυνάμεων, πέρα από τις κοκορομαχίες στην βουλή.
-Ξέραμε τους εχθρούς. Τις  δυνάμεις της συγκυβέρνησης,  μαζί με τις γελοίες «διαφοροποιήσεις» του κ Κουβέλη.  Από κοντά και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής που απαίτησαν την «εφαρμογή του ενιαίου μισθολόγιου» δηλαδή την γενικευμένη μείωση των μισθών, συκοφάντησαν τους εργαζόμενους  και στοχοποίησαν με  παρακρατικό τρόπο την ηγεσία του αγώνα.
-Τα επίσημα συνδικάτα και πρώτα από όλα η ΓΣΕΕ  έλαμψαν με την απουσία τους.  Ακόμα και οι δυνάμεις της αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) πήραν θέση  αργοπορημένα μετά την επιστράτευση, αφήνοντας χώρο στον κυβερνητικό αυταρχισμό.
 ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Μόνο μαχητικοί πολυήμεροι αγώνες και απεργίες διάρκειας , οργανωμένοι από κάτω, στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων μπορούν να ταρακουνήσουν την κυβέρνηση.  Αγώνες που  θα στοχεύουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής μας. Μαχητικοί, ικανοί να σπάνε στην πράξη τον κυβερνητικό αυταρχισμό και τα μέσα που χρησιμοποιεί από την συκοφαντία, έως της βία και την επιστράτευση. Συντονισμένοι με δημοκρατικό τρόπο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την ανύπαρκτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Μόνο ο συντονισμός των αγωνιστικών δυνάμεων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, αγωνιστικών ομοσπονδιών κλπ μπορεί να δώσει διέξοδο στους αγώνες.
 ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ  ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΈΤΩΠΟ
Ότι έγινε στο Μετρό θα γίνει με όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις μας ξεκαθάρισε η κυβέρνηση.  Επιδιώκουν  να επικρατήσει η «πολιτική σταθερότητα» για να ολοκληρώσουν χωρίς προβλήματα το καταστροφικό τους έργο.

 Έχουν δίκιο να τρομοκρατούνται μπροστά στις θύελλες που πλησιάζουν. Η εφαρμογή του «προγράμματος»  θα σημάνει τους αμέσως επόμενους μήνες μειώσεις μισθών και συντάξεων, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, κλείσιμο πανεπιστημίων, νοσοκομείων και σχολείων,  δυσβάσταχτα χαράτσια  για τον λαό που θα οδηγήσουν σε κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών. Μια κόλαση. Οι κυβερνώντες ξέρουν ότι ο λαός δεν θα αφήσει να  τον  σκοτώσουν χωρίς αντίσταση. Και παίρνουν τα μέτρα φτιάχνοντας ένα κράτος του «στρατιωτικό νόμου»

Μόνο αν ανατραπεί αυτή η πολιτική και η κυβέρνηση που την υπηρετεί, αν καταγγελθεί το μνημόνιο  και οι δανειακές συμβάσεις και διώξουμε την τρόικα,   αν συγκρουστούμε με το μαύρο μέτωπο και επιβάλλουμε  μια πολιτική που αντί να ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ  βάζει μπροστά την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς, μπορεί να χαράξει μα άλλη μέρα για τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος.  Δεν υπάρχει δρόμος «διαπραγμάτευσης» με την τρόικα, το κεφάλαιο και την ΕΕ όπως μας λένε όλο και πιο δυνατά τον τελευταίο καιρό και δυνάμεις της αριστεράς. Το «μαύρο μέτωπο» κήρυξε εμφύλιο πόλεμο στην εργαζόμενη πλειοψηφία. 

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ .

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ