Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Όπως είναι γνωστό, με τους Νόμους που ψηφίσθηκαν πρόσφατα στη Βουλή (Ν.4093/2012 και φορολογικό) θεσπίστηκαν διατάξεις που αφορούν τους πολύτεκνους, οι οποίες είναι αντισυνταγματικές, όπως επεσήμανε άλλωστε και σε σχετική γνωμοδότηση η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Κατόπιν τούτου, μπορούν να προχωρήσουν σε αγωγή οι πολύτεκνοι που θίγονται από τις διατάξεις αυτές, όπως:
α) Οι πολύτεκνες μητέρες που τους κόπηκε η ισόβια σύνταξη, δεδομένου ότι καταργήθηκε πλέον η χορήγησή της από 1.11.2012.
β) Όσες δεν θα πάρουν το πολυτεκνικό επίδομα των 500 Ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο παιδί, εάν το εισόδημά τους υπερβαίνει το ποσό των 45.000Ευρώ  το χρόνο.
γ) Όσοι έχουν 1 ή 2 παιδιά εξαρτώμενα και δεν θα πάρουν το παραπάνω πολυτεκνικό επίδομα των 500ευρώ ετησίως, γιατί αυτό προβλέπεται να χορηγείται από το 3ο εξαρτώμενο παιδί και άνω.
Ελπίζουμε, τα αντανακλαστικά της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων να λειτουργήσουν άμεσα, ώστε να αναθέσει στο Νομικό Σύμβουλο της Οργάνωσης την εντολή, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάθεση ομαδικών αγωγών προς το Δημόσιο, σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους πολυτέκνων που ξεκινούν αντίστοιχες αγωγές, συλλέγοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από όσους ενδιαφέρονται να κάνουν αγωγές και υπάγονται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις.
Φυσικά, χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των Πολύτεκνων οικογενειών για την ενέργεια αυτή, διότι πολλές οικογένειες επιβίωναν με μοναδικό εισόδημα την ισόβια πολυτεκνική σύνταξη.
Ελπίζουμε επιτέλους να δραστηριοποιηθεί το Δ.Σ. της πολυτεκνικής οργάνωσης και να υλοποιήσει, τη Δημόσια δέσμευση του Προέδρου μέσω του τοπικού τύπου στις 14 Μαρτίου 2012, που δήλωνε ότι δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα οικογενειακά επιδόματα. 

Εκτός και αν, ήταν λόγια του Αέρα…………. 

Οι Υπογράφοντες: 

Αβραμόπουλος Βασίλειος, Νικολόπουλος Αθανάσιος, Λεχουρίτης Αντώνιος Ηλιόπουλος Χρήστος, Κανελλόπουλος Θεόδωρος, Γκόβας Ανδρέας, Σταθοπούλου Ελένη Μπαϊρακτάρη Τούλα, Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος, Αλεξόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ