Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αναπτυξιακή Ναυπάκτου


Κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει.
Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 28/1/13 συζητήθηκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών μετά την εκκαθάριση της αμαρτωλής ΑΝ.ΝΑ (της «αναπτυξιακής εταιρείας του πρώην δήμου Ναυπάκτου).
Ζοφερή χαρακτηρίστηκε η κατάσταση από τους ελεγκτές αναδεικνύοντας δύο βασικά ζητήματα. Το χρέος των 470.000 ευρώ αλλά και τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Χωρίς αποφάσεις δ.σ., χωρίς να τηρούνται βασικοί κανόνες στις προμήθειες και τις αναθέσεις εργασιών, πορεύτηκε η εταιρεία. Με πυροτεχνήματα και «εκδηλώσεις» θεωρούσαν ότι βγάζουν την Ναύπακτο από την «εσωστρέφεια». Έτσι η ΑΝ.ΝΑ δεν μπόρεσε να.......
δημιουργήσει την παραμικρή υποδομή, δεν άφησε πίσω της κάτι ουσιαστικό.
Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποδέχθηκαν τις διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών στο δημοτικό συμβούλιο.
Αμέσως μετά, ακολούθησε η μεγάλη έκπληξη για τους ελάχιστους εναπομείναντες «οπαδούς», που ακόμη έχουν ελπίδες, ότι ο κ. Μπουλές μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό στον δήμο Ναυπακτίας.
Ο κ. Μπουλές, αφήνοντας «κόκκαλο» τους μη μυημένους στα «κόλπα» δημοτικούς του συμβούλους, αρνήθηκε να σταλεί το πόρισμα στον οικονομικό εισαγγελέα και τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης!!
Αποτέλεσμα: Κανείς από όσους έχουν την ευθύνη δεν θα «πληρώσει το μάρμαρο». Για την ακρίβεια θα την πληρώσουν μόνο όσοι συναλλάσσονταν νόμιμα με την ΑΝ.ΝΑ και θα ανεβούν τον Γολγοθά των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων και εξόδων, για να πάρουν κάποτε τα χρήματά τους.
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα το συμπέρασμα.
Ο κ. Μπουλές δεν θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος. Αρκείται στο να εκτοξεύει κατηγορίες αλλά τα «βαρίδια» που κουβαλά δεν τον αφήνουν να προχωρήσει. Μόνο ο ίδιος και η κλειστή ομάδα των παρατρεχάμενων γνωρίζει ακριβώς το γιατί. Οι υπόλοιποι μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας. Κι όπως πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για την λειτουργία της αμαρτωλής ΑΝ.ΝΑ με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο οφείλουμε να καταδικάσουμε την συγκάλυψη της υπόθεσης από τον κ. Μπουλέ.
Να πούμε εδώ ότι για την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η προσφυγή στον εισαγγελέα και τους ελεγκτές είναι αυτονόητη υποχρέωση του δήμου Ναυπακτίας και φυσιολογική συνέχεια της προηγούμενης δράσης της ΚΙΝΗΣΗΣ. Εδώ και τέσσερα χρόνια, αποκαλύψαμε τον τρόπο λειτουργίας της ΑΝ.ΝΑ με συγκεκριμένες καταγγελίες και το σημερινό πόρισμα απλά πιστοποιεί αυτά που λέγαμε εδώ και χρόνια.
Γι’ αυτό και δικαιούμαστε να ψάξουμε πολύ περισσότερο την υπόθεση του κουκουλώματος των ευθυνών, όσων εμπλέκονται στην διαχείριση της ΑΝ.ΝΑ. Και το πιο χρήσιμο είναι να διατυπώσουμε πολιτικά συμπεράσματα για το τι κρύβεται πίσω από αυτή.
Για τους συμβούλους της πλειοψηφίας που δειλά σήκωσαν το χέρι και καταψήφισαν τον έλεγχο από τον εισαγγελέα και τους ελεγκτές, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το μέλι της εξουσίας είναι τόσο γλυκό που δεν τους αφήνει να δουν το δίκαιο και το ηθικό.
Για τον κ. Μπουλέ, που ενορχήστρωσε την υπόθεση της συγκάλυψης των ευθυνών, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι προφανές πως όταν κάποιος βγαίνει δήμαρχος με «κόλπο» και όχι με κόπο, έχει προεκλογικά βαρίδια στα πόδια του και δεν μπορεί να πράττει πάντα αυτό που πρέπει. Καμιά φορά χρειάζεται να καλύψει γνωστούς, φίλους και υποστηρικτές. Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει αποδεχθεί ο κ. Μπουλές για να βγει δήμαρχος. Αλλά όσο δεν δίνει πειστικές απαντήσεις στην υπόθεση της συγκάλυψης των ευθυνών για την ΑΝ.ΝΑ, δικαιούμαστε να διατυπώνουμε ερωτηματικά.
Επιπλέον, πώς θα δικαιολογήσει, το ότι έμαθε πολλά από τον τρόπο λειτουργίας της αμαρτωλής ΑΝ.ΝΑ και τα χρησιμοποιεί στον δήμο Ναυπακτίας; Για παράδειγμα μόνο, αναφέρουμε ότι αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει το μητρώο προμηθευτών του δήμου, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις προμήθειες. Επίσης ξεπέρασε τους δασκάλους του της ΑΝ.ΝΑ δημιουργώντας παγκόσμια ρεκόρ στις αναθέσεις. Μέσα σε μια μέρα κατάφερε να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας. Το πρωί υπέγραψε (ο ίδιος) σύμβαση για τη ανάθεση μελέτης, το μεσημέρι η μελέτη παραδόθηκε και πριν η μέρα εκπνεύσει, η μελέτη εγκρίθηκε! Κι όταν ρωτήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για το ηθικό μέρος της υπόθεσης έριξε την ευθύνη στους υπαλλήλους!! Με τέτοια ρεκόρ στο ενεργητικό του είναι δυνατόν να θέλει να ανοίξει παρτίδες με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης;
Εδώ είναι λοιπόν το κλειδί που θα μας βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε το μυστήριο στην υπόθεση της ΑΝ.ΝΑ.
- «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» παροιμία που λέγεται περισσότερο για τους ¨Έλληνες πολιτικούς που αλληλοκαλύπτουν μεταξύ τους σκάνδαλα και ατασθαλίες επικαλούμενοι κάθε φορά διαφάνεια. -  αναφέρεται στο λήμμα «κόρακας» της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.
Επομένως προκύπτει το μεγάλο ερώτημα. Η Ναυπακτία δικαιούται να έχει δήμαρχο ή κόρακα;
Για εμάς στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η απάντηση είναι δεδομένη και προφανής. Γι’ αυτό και θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά ώστε να αποκτήσει η Ναυπακτία δήμαρχο. Αντί να γίνουμε συνεργοί στην συγκάλυψη, θα συνεργαστούμε με κάθε πολίτη αυτής της πόλης και της επαρχίας που έχει την διάθεση να παλέψει μαζί μας για να τ’ αλλάξουμε όλα, χωρίς να κουβαλάμε στην πλάτη μας, τους κόρακες και τα «βαρίδια» του παρελθόντος.
Αυτή μπορεί να είναι η λύση για την Ναυπακτία. Η συνεργασία όλων όσων θέλουν να αλλάξει ο δήμος μας την ρότα του. Πετώντας στον πράσινο κάδο των απορριμμάτων, και όχι στον μπλε της ανακύκλωσης, τους πολιτικάντηδες, που μας έφεραν μέχρις εδώ.
Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτήν την κατεύθυνση.

Το γραφείο τύπου της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ