Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Το καθεστώς Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αποφασίζει και διατάζει την επίταξη των απεργών του Μετρό. Κάνοντας το Σύνταγμα κουρελόχαρτο, και με χουντικής έμπνευσης πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και αντισυνταγματικά «νομοθετήματα» προσπαθεί να επιβάλει τις εντολές του ΔΝΤ –Ε.Ε. 
Το προσκυνημένο και ξενόδουλο κυβερνητικό καθεστώς έχει στόχο να καταστήσει τους εργαζόμενους δούλους, με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, να .... ξεχαρβαλώσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, και διαλυμένες να τις ξεπουλήσει στους ιδιώτες (βλέπε Κ. Χατζηδάκη και Ολυμπιακή). Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής των δοσίλογων είναι υπόθεση όλων μας. Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.

Η κυβερνητική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Στο δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων το τρικολόρε δοσίλογο καθεστώς αποφασίζει και διατάζει την επιστράτευση των εργαζομένων, μέσω του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου.

Η γκεμπελίστικη καθεστωτική προπαγάνδα άρχισε από όλα τα διαπλεκόμενα εργολαβικά κανάλια. Έμμισθοι δημοσιογράφοι, που διαμορφώνουν άποψη στην κοινή γνώμη, με «έγκυρα» ρεπορτάζ μεταφέρουν τη λάσπη από του Μαξίμου. Με μαύρο δάκρυ υπερασπίζονται το δικαίωμα μετακίνησης και περιγράφουν την ταλαιπωρία του κοινού. Αυτούς τους συγκλονίζει η ταλαιπωρία του λαού στους δρόμους και όχι οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, η φονική ανεργία, η φτώχια και η δυστυχία του λαού.

Τα «έγκυρα» ρεπορτάζ αναφέρουν για την «ομηρία των πολιτών», την «ταλαιπωρία 1,5 εκατ. πολιτών», ότι «εκβιάζεται η Ελληνική κοινωνία», «απεργούν και πληρώνονται», «ο μέσος όρος των μισθών τους είναι 4.800 ευρώ» …

Τα φερέφωνα της καθεστωτικής προπαγάνδας αποσιωπούν τα πραγματικά γεγονότα και συκοφαντούν τον αγώνα των εργαζομένων. Αποκρύπτουν από τα «έγκυρα» ρεπορτάζ τους τις πραγματικές μισθοδοτικές καταστάσεις των εργαζομένων που είναι 1000 έως 1200 ευρώ. Οι ντερμπεντέρηδες της δημοσιογραφίας θάβουν την είδηση ότι οι εργαζόμενοι του μετρό έχουν υποστεί ήδη μειώσεις μισθών πάνω από 50%.

Κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στα ΜΜΜ. Παράλληλα, γενικές συνελεύσεις σωματείων συγκαλούνται με σκοπό να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στο κύμα κινητοποιήσεων που κατακλύζει τη χώρα.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξέφρασε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σύλλογος ΠΕ Γ. Σεφέρης: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Μετρό

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος: «στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που δίνουν έναν αγώνα δίκαιο και μαζικό. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της πολιτικής επιστράτευσης και την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ταξικό συνδικάτο που πολλές φορές στοχοποιήθηκε και χτυπήθηκε για τις θέσεις και τη στάση της, εκφράζει τη Συμπαράσταση και Αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.

Η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των ΜΜΜ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως “το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, συντονίζοντας τη δράση μας οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και στις συγκοινωνίες. Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.

Σωματείο Εργαζομένων στην Κτηματολόγιο ΑΕ: «συμπαραστεκόμαστε και υπερασπίζουμε τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ γιατί ανοίγουν σήμερα το δρόμο, μετά από μήνες «μουδιασμένης» αναμονής από πλευράς των εργαζομένων, της αντίστασης και του αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής μας που ρημάζει από τις μνημονιακές πολιτικές».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ. και καταδίκης της απόφασης για την επιστράτευσή τους.

Η ΟΤΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΜΜΜ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών στηρίζει τον αγώνα και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό των εργαζομένων στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων, στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα συμπαράστασης του εργαζόμενου λαού.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμη των εργαζομένων.

Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ