Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: "Το Μνημόνιο είναι νεκρό και θα το θάψουμε"

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις επιθέσεις που δέχεται από τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως δεν λέει άλλα μέσα κι άλλα έξω από την Ελλάδα, για να υπογραμμίσει πως επιμένει στη θέση του για κατάργηση του Μνημονίου.

Σε συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη, ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μάλιστα πως ακριβώς αυτό είπε και στις ΗΠΑ, όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες. “Τους είπα πως το Μνημόνιο είναι νεκρό και θα το θάψουμε”, τόνισε, προσθέτοντας ακόμη πως .....
θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση για τη Δανειακή σύμβαση.

Ακόμη τόνισε χαρακτηριστικά πως «…θα είχα τρελαθεί, εάν έπαιρνα στα σοβαρά την κριτική, που μου ασκούν για τα ταξίδια που κάνω».

«Η δική μας θέση είναι σταθερή σε όλα τα μήκη κα πλάτη του πλανήτη, να υπερασπιστούμε τη χώρα», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως τον προβληματίζουν, αλλά δήλωσε βέβαιος πως το κόμμα του θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.

Στο θέμα της βίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν θα δείξει καμία ανοχή σε κάθε μορφή παραβατικότητας, υποστηρίζοντας, πάντως, πως το θέμα που δημιουργήθηκε με τις Βίλες ήταν καθαρά επικοινωνιακό.

Σε ερώτηση για τις απεργίες τόνισε πως είναι αντίθετος με την τακτική της κυβέρνησης και στηρίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους.

Για το ζήτημα που προέκυψε με τη δήλωση Κουράκη για τους μισθούς των ιερωμένων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ήταν απλώς μία πρόταση στο πλαίσιο ενός συνεδρίου, που είχε θέμα τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία. Πρόσθεσε ακόμη πως με ανάλογο τρόπο πληρώνονται οι κληρικοί σε χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

Ο κ. Τσίπρας είπε, πάντως, πως αυτή δεν είναι η θέση του κόμματός του, το οποίο έχει αποφασίσει να κάνει διάλογο με την ηγεσία της Εκκλησίας για να δώσει λύση στο συγκεκριμένο θέμα, ύστερα από συμφωνία μαζί με την ιεραρχία. Πρέπει να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία με την στήριξη του κράτους και να μην πρόβλημα στη μισθοδοσία του τελευταίου κληρικού στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας. 

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος του είναι να ενώσει τον Ελληνικό λαό και όχι να τον διχάσει, όπως κάνει σήμερα η Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως ζητάει εκλογές, υποστηρίζοντας πως όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο καλύτερο θα είναι για τον Ελληνικό λαό. Δήλωσε σίγουρος για νίκη του κόμματός του και μίλησε για συνεργασίες με νέες δυνάμεις της κεντροαριστεράς μέχρι και της λαϊκής δεξιάς για την εθνική σωτηρία της πατρίδας. Εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν και νέα σχήματα τουλάχιστον του κέντρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ