Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Mε μαζικές απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς

Σαν πρόκληση εξέλαβαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών στο μετρό, προκειμένου να επιτύχει τη λήξη της απεργίας.
Ενώ η Περιφέρεια Αττικής προετοιμάζει τα ατομικά φύλλα που θα επιδοθούν στους απεργούς, το υπουργείο Ανάπτυξης ακολουθεί σκληρή γραμμή, καθώς μετά τη συνεννόηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Ανάπτυξης προσανατολίζεται στη σκλήρυνση της στάσης του στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφασίσουν τη συνέχιση των ... απεργιακών κινητοποιήσεων.
Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έλεγαν στο protothema.gr πως «η μάχη της μεταρρύθμισης είναι δίχως γυρισμό», κόβοντας κάθε γέφυρα με τους συνδικαλιστές – απεργούς. Ως απολύτως κρίσιμη πάντως θεωρείται η σημερινή ημέρα ενώ αύριο κιόλας έχει καθοριστεί η αποστολή σημειωμάτων σε προσωπική βάση προς όλους τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. με προσκλήσεις για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς απάντησαν με αποφάσεις για απεργίες.
Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (λήξη της βάρδιας) παρατείνεται η απεργία σε τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο που επρόκειτο να λήξει στις 16.00 το απόγευμα της Πέμπτης.
Από το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ κατέρχονται σε 24ωρη απεργία, όπως και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό που εκ των πραγμάτων αύριο αναμένεται να ακινητοποιηθεί.
Τόσο οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ όσο και στον προαστιακό σκέπτονται να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.
«Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων, όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.
Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί από το πρωί είναι συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο και οχυρωμένοι πίσω από την κλειδωμένη αύλεια πόρτα, όπου έχουν ακινητοποιήσει και δύο ανυψωτικά μηχανήματα.
Έκτακτη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ
Σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΓΣΕΕ αναμένεται να καθοριστεί η τακτική αντίδραση του τριτοβάθμιου σωματείου των εργαζομένων και να ληφθεί απόφαση για το αν η ΓΣΕΕ θα καλύψει τις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο αμαξοστάσιο του Μετρό Διαμαντόπουλος – Στρατούλης – Λαφαζάνης
Λίγο μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών στο μετρό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μετέβη στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια εκφράζοντας την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους.
Περίπου στις τρεις το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο του μετρό έφτασαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Παναγιώτης Λαφαζάνης.
O κ. Στρατούλης είπε ότι «η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους.
Μάλιστα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τους εργαζόμενους «όποια απόφαση και αν πάρουν».
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ