Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Τεράστια οικολογική καταστροφή από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο τοπικό διαμέρισμα Θυρίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΚΚΕ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
  Θέμα: Τεράστια οικολογική καταστροφή από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο τοπικό διαμέρισμα Θυρίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
  Στην κτηματική περιφέρεια του τοπικού διαμερίσματος Θυρίου του δήμου Ακτίου Βόνιτσας νομού Αιτωλοακαρνανίας ιδιωτική εταιρεία (κατά πληροφορίες κινέζικων συμφερόντων) έχει προβεί στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στη θέση Γρίνα. Όχι μόνο σε έκταση ιδιόκτητη που έχει αγοράσει αλλά με την ανοχή των υπηρεσιών του κράτους (Δασαρχείο Αμφιλοχίας, Κτηματικές Υπηρεσίες Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών) έχει αποξηλώσει τεράστιες εκτάσεις δάσους καταστρέφοντας..........
αιωνόβια δένδρα. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Πρόκειται για τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα. Μπροστά στη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη λίγη αξία έχει η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας. Ίσως αυτή είναι η περιβόητη «πράσινη» ανάπτυξης που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και κάνει τα στραβά μάτια μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Ταυτόχρονα, η ίδια εταιρεία απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους στην πλειοψηφία μετανάστες με μεροκάματα 15-20 ευρώ με 15 ώρες εργασίας χωρίς ασφάλιση – εργασιακός μεσαίωνας στη κυριολεξία. Γι’ αυτό τεράστιες είναι και οι ευθύνες του Υπουργείου Εργασίας που με τις υπηρεσίες του (ΙΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας) αφήνει να καταστρατηγείται κάθε εργασιακό δικαίωμα από ότι έχει απομείνει.
Ωστόσο οι νόμοι εξαντλούν την αυστηρότητα σε φτωχούς ανθρώπους της υπαίθρου, σε λαϊκές οικογένειες που προσπαθούν κόβοντας μικρές ποσότητες καυσόξυλων να ζεσταθούν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί,
·        Θα παρέμβουν άμεσα τώρα για να σταματήσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα;
·        Θα προστατέψουν τη δημόσια περιουσία;
·        Θα εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους;


Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ