Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Βασιλέσι Ευρυτανίας: Αποκλεισμένοι εδώ και 2 μέρες στο έλεος του θεού (Φώτο)

Μεγάλη κατολίσθηση κρατά αποκλεισμένους και χωρίς βοήθεια εδώ και δύο μέρες κατοίκους στο Βασιλέσι Ευρυτανίας
Και εδώ Ελλάδα είμαστε"...
Αποκλεισμένο παραμένει εδώ και δύο μέρες το Βασιλέσι Πρασιάς ,ένα από τα ορεινότερα και απομακρυσμένα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας.
Όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ όταν έγινε μεγάλη κατολίσθηση και κομμάτι του βουνού έπεσε πάνω στον μοναδικό δρόμο που ενώνει το Βασιλέσι με τον γειτονικό συνοικισμό των Φουσιανών.
Συγκεκριμένα, η κατολίσθηση, που την προκάλεσαν οι συνεχείς χιονοπτώσεις και ο αέρας των τελευταίων ημερών έγινε λίγο πριν την είσοδο του χωριού(φώτο) όπου τόνοι από βράχια και χώμα έκλεισαν το οδόστρωμα.
"Ήμασταν τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Θα μπορούσε να περνάει εκείνη την ώρα κάποιο αυτοκίνητο" λέει στο Prasi@Online μόνιμος κάτοικος της περιοχής.
Ο κ. Κώστας σημειώνει ότι "δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο, ζούμε με τον μόνιμο φόβο. Εδώ και κάποια χρόνια χωρίς να κάνει.......
ουδείς κάτι γίνονται συνέχεια κατολισθήσεις. Αυτή τη φορά, όμως, έπεσε ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι πολλών μέτρα ύψος, και κάλυψε όλον τον δρόμο. Όλες οι υπηρεσίες σε δήμο και Νομαρχία μας λένε ότι θα έρθουν απο...Δευτέρα....Είμαστε άρρωστοι άνθρωποι.Δεν έχουμε φάρμακα αλλά ούτε και ψωμί να φάμε.Επιτέλους κάντε κάτι...Και εδώ Ελλάδα είναι.."..
Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει προσεγγίσει κανένα μηχάνημα το σημείο, ούτε απο την Αντιπεριφέρεια αλλά ούτε απο τον δήμο.
Επικοινωνήσαμε με τον τοπικό πρόεδρος της Πρασιάς κ.Λάμπρο Τσιούνη και μας διαβεβαίωσε ότι απο ώρα σε ώρα δύο μηχανήματα του δήμου θα πάνε στο σημείο της κατολίσθησης και θα δουλεύουν εως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκαταστάση της κυκλοφορίας ώστε να υπάρχει οδική πρόσβαση στο χωριό.Αύριο το σημείο θα επισκευτούν τεχνικό κλιμάκιο της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.
Στο σημείο πράγματι υπάρχουν συνεχείς κατολισθήσεις που πολλές φορές αποκλείουν το Βασιλέσι.
Αναγκαία όσο ποτέ είναι οι απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για την ταχύτατη υλοποίηση του έργου ώστε να αποκατασταθεί, η ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ