Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΙΑΤΡΟΙ: "Αντί να μας πληρώσουν τα παλαιά χρέει τα "Κουρεύουν" 20%"

Αγρίνιο 28-01-2013 

ΘΕΜΑ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΙΑΤΡΟΥ 
Σύσσωμος ο ιατρικός κόσμος πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το αποτέλεσμα της χθεσινής διυπουργικής σύσκεψης ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο, τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά, όπου αποφασίστηκε μονομερώς και χωρίς...
καμία απολύτως διαβούλευση, με τους θεσμικούς φορείς, το "κούρεμα" των χρεών των παλιών ταμείων προς τους κλινικούς / εργαστηριακούς ιατρούς και τις κλινικές σε επίπεδα από 8% - 20%, ενώ για τη φαρμακευτική δαπάνη το ύψος του κουρέματος ήταν μόλις 3,5%.
Η πολιτική ηγεσία επιμένει στο σχέδιο της τελικής εξόντωσης του ελευθεοεπαγγελματία ιατρού και της επιβολής δυσανάλογων βαρών, που απειλούν άμεσα την επαγγελματική επιβίωσης του. Υπενθυμίζουμε ότι οι κλινικοί ιατροί έχουν υποστεί περικοπή στην αμοιβή της ιατρικής επίσκεψης της τάξεως του 50% και ότι οι εργαστηριακοί ιατροί έχουν υποστεί περικοπή στις τιμές των εργαστηριακών εξετάσεων κατά 25% και επιβεβλημένη από τον ΕΟΠΥΥ παροχή κλιμακωτών εκπτώσεων. 
Το δυσθεώρητο ύψος του κουρέματος συνδυαζόμενο με τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη φορολόγησης, εξανεμίζει το όποιο επαγγελματικό κέρδος, ιδίως όσον αφορά τους εργαστηριακούς ιατρούς που επιφορτίζονται με το κόστος των αναλωσίμων υλικών, κατά αναλογία με τους φαρμακοποιούς. 

Το "κέρβερο" κράτος αντίθετα, δεν δέχεται κανενός είδους κούρεμα ή συμψηφισμό στις οφειλές των ιατρών προς αυτό. 

Το "ανάλγητο" κράτος έχει επιβάλει στάση πληρωμών 2,5 ετών στις ιατρικές υπηρεσίες υγείας, και χιλιάδες εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας βρίσκονται ήδη στο ταμείο ανεργίας. 

Η πολιτική ηγεσία αναγγέλλει "ανάπτυξη" και "ρευστότητα" και επιβάλλει "ύφεση" και "χρεοκοπία". Αγνοεί επιμελώς τον ιατρικό κλάδο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και επιβάλλει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ