Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

«Ψυχρολουσία» για μισθωτούς και συνταξιούχους στην πληρωμή της 31ης Ιανουαρίου

Μειωμένη σύνταξη θα λάβουν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου οι συνταξιούχοι με σύνολο αμοιβών πάνω από 1.000 ευρώ, καθώς ξεκινά η εφαρμογή των περικοπών που αποφασίστηκαν με το τελευταίο πακέτο μέτρων.
Υπενθυμίζεται ότι με το νέο Μνημόνιο επιβάλλονται μειώσεις από 5%-20% από 1ης Ιανουαρίου στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι περικοπές θα γίνουν σταδιακά και σε τέσσερις δόσεις.
Συγκεκριμένα:
Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.000,01 ευρώ έως 1.500 ευρώ, γίνεται μείωση 5% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν.......μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.000,01 ευρώ.
Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000 ευρώ, γίνεται μείωση κατά 10% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της μείωσης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.425,01 ευρώ.
Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000 ευρώ γίνεται μείωση κατά 15% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 1.800,01 ευρώ.
Για ποσό μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος από 3.000,01 ευρώ και άνω, γίνεται μείωση 20% στο σύνολο του ποσού. Το ποσό της σύνταξης που απομένει μετά τη μείωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 2.550,01 ευρώ.

Μειωμένους μισθούς θα λάβουν και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα στο τέλος του μήνα. Πρόκειται για τους μισθούς του Ιανουαρίου στους οποίους θα υπολογισθεί η αυξημένη παρακράτηση φόρου εισοδήματος με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος που προβλέπεται στον φορολογικό νόμο.

Η νέα κλίμακα οδηγεί σε αυξημένη παρακράτηση φόρου για ετήσια εισοδήματα από μισθωτές
υπηρεσίες μεγαλύτερα από 20.000 (για τον άγαμο). Αυτό σημαίνει ότι στις περιπτώσεις αυτές θα υπάρξει μείωση μηνιαίων αποδοχών.

Το ίδιο θα συμβεί και για μισθωτούς με παιδιά με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα από το ποσό αυτό.
Πηγή:In.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ