Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Παπαρήγα: Κίνδυνος να μην γίνει προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου

Να μην επιτρέψουν τα κόμματα και η Βουλή να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πακέτο των επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο εισάγεται προς επεξεργασία αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ψηφίζεται σε μια συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα, ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η ......
οποία μίλησε στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
Η κα Παπαρήγα προειδοποίησε, επίσης, απευθυνόμενη ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη, να μη μεθοδεύσει η κυβέρνηση, κατά την επικείμενη συζήτηση, για την προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ να στήσει τρεις αντί για τέσσερις κάλπες στη Βουλή. «Μεθοδεύεται να πάει η Βουλή σε ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ με έναν τρόπο που υπάρχει κίνδυνος να μη βγει αποτέλεσμα. Αν βάλετε κάλπη ανά πρόταση κόμματος και όχι ανά πρόσωπο, το πράγμα μπερδεύεται πολύ. Υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει προανακριτική ούτε για τον Παπακωνσταντίνου», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, προειδοποιώντας πως αν η ψηφοφορία γίνει με τόσες κάλπες όσες οι προτάσεις των κομμάτων, τότε αυτό θα συνιστά πραξικόπημα.
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι κανείς δεν πάει να αγοράσει κάτι που πάει για πτώχευση. «Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα συμφέροντα των 3.200 εργαζομένων και των 72.000 μικρομετόχων. Διότι Ταμιευτήριο και μικρομέτοχος είναι το ίδιο πράγμα», είπε.
Αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο, η κ. Παπαρήγα κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει στην τήρηση αποδείξεων σε ποσοστό 25% επί των εισοδημάτων, εξαιρεί όμως από αυτές τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Η ΔΕΗ είναι έξοδο πολυτελείας; Αν δεν έχουμε τις αποδείξεις της ΔΕΗ πως θα τις μαζέψουμε τις αποδείξεις; Με τα μπρόκολα και τα λάχανα; Δεν μπορεί να βγάζετε έξω τα έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα πάμε στη λάμπα πετρελαίου; Εδώ και με μηδέν έσοδα, αν έχει ένα σπίτι θα πληρώσει 1200-1500 ευρώ. Τι θα φάμε; Το σπίτι;», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Αναφερόμενη στο κόστος για το πετρέλαιο θέρμανσης, σχολίασε: «Φωνάζετε να μην κόβει ο λαός τα δένδρα για να ζεσταθεί γιατί είναι σε βάρος του περιβάλλοντος. ‘Αλλη δουλειά δεν έχει αυτός που κρυώνει το παιδί του και θα πάει να γραφτεί στη NATURA. Όποιος έχει δένδρο στο σπίτι του είναι προνομιούχος. Εγώ άμα είχα παιδιά και εγγόνια θα έκοβα και τα δέντρα για να ζεσταθούν».
Πρώτη δημοσίευση http://ysterografa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ