Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Υπάρχει και η άλλη Τουρκία, που δεν διεκδικεί νησιά του Αιγαίου

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο Σάμιουελ Τζόνσον, γνωστός Βρετανός συγγραφέας, ποιητής και διανοητής, ο οποίος αναπαύεται σήμερα στο Αβαείο του Γουέστμινστερ,  και είχε πει κάποτε πως «Ο πατριωτισμός αποτελεί το... τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων», είχε μεγάλο δίκιο.
Και αυτήν την ρήση του επιβεβαιώνουν τόσο οι αστοί πολιτικοί στην Ελλάδα που προβάλλουν συστηματικά "την τουρκική επιθετικότητα" για να συγκαλύψουν τη μνημονιακή ομοφωνία τους, την εξαφάνιση κάθε δικαιώματος και ελευθερίας των εργαζομένων, να καμουφλάρουν δηλαδή τη βαθιά τους εχθρότητα εναντίον του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.


Την επιβεβαιώνουν όμως και οι πολιτικοί στην Τουρκία, είτε ο Ερντογάν που με τον μεγαλοϊδεατισμό του αποκρύπτει ότι προυπόθεση αποτελεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση εναντίον των εργαζόμενων της γειτονικής χώρας, ο ολοκληρωτισμός και ο μουσουλμανικός φονταμενταλισμός του, είτε οι Κεμαλικοί πολιτικοί και οι ακροδεξιοί φασίστες Γκρίζοι Λύκοι, ενίοτε συγκάτοικοι στη φρενήρη κούρσα του εθνικισμού. Ή καλύτερα, διαγκωνιζόμενοι ανταγωνιστές στο κυνήγι της εξουσίας, που επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία «ποιος είναι πιο επιθετικός εκτός συνόρων», αποκρύπτοντας όμως ότι η αστική τους πολιτική είναι εξίσου επικίνδυνη και αδίστακτη εναντίον των λαών της Τουρκίας. Αυτούς αποκτηνώνει, πετά στη πείνα, την εξαθλίωση, τη φτώχεια...
Όμως, ενώ οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα «εθνικής ενότητας» –που σημαίνει υποταγή στα μνημόνια και στην πολιτική τους, νέες αγορές όπλων και στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας, άγριο ξεπούλημα και ιδιωτικοποίησης-εμπορευματοποίηση  κάθε κοινωνικού αγαθού μπορεί να φέρει κέρδος, συμμετοχή στους βάρβαρους πολέμους των ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ- προπαγανδίζουν ότι "όλοι οι Τούρκοι είναι πολεμοχαρείς", η πραγματικότητα τους διαψεύδει! 
Ας διαβάσουμε λοιπόν προσεκτικά το κείμενο της Λιάνας Μυστακίδου στο militaire.gr και ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματα που απαιτούνται:        
“Δεν υπάρχει τίποτα να διεκδικήσουμε από τους Έλληνες στο Αιγαίο”, γράφει τουρκική εφημερίδα!
Ο έγκριτος αρθρογράφος της εφημερίδας  Sabah , Engin Ardıc στην τακτική του στήλη (1/12)  επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Kemal Kilicdaroglu , για το θέμα των 18 νησιών που διεκδικεί. Στο άρθρο του με τίτλο  “Προκάλεσε Κεμάλ, προκάλεσε” γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Υπάρχει ένα ζήτημα νησιών που έβγαλαν στα καλά καθούμενα στην επιφάνεια. “Μερικά νησιά μας στο Αιγαίο πέρασαν στα χέρια των Ελλήνων”. Όχι, εκείνη η ανόητη βραχονησίδα που ονομάζεται Καρντάκ. ( ορισμένοι διπλωμάτες μας , δούλεψαν την πρωθυπουργό της εποχής , την Τανσού Τσιλέρ. Έπρηξαν την καημένη τη γυναίκα και της προκάλεσαν πολλούς μπελάδες . Θέλησαν μάλιστα να την σπρώξουν σε πόλεμο…)
Αργότερα αυτό το επικαλέστηκε ο Dogu Perincek και μερικοί γέροι παλαιοκομμουνιστές.
Το ίδιο  θέμα το υποστήριξε, σαν να μην υπήρχε κανένα άλλο  και το ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι).
Υπήρχε όμως διαφωνία ως προς τον αριθμό των νησιών. Το ΜΗΡ έκανε εκπτώσεις και αρκέστηκε στα 15 νησιά.  Ο Perincek ανέβαζε τον αριθμό τους μέχρι τα 216.
Μέχρι τώρα το θέμα είχε ξεχαστεί αφού ο  Perincek υπέγραψε  συμφωνία ανακωχής με την κυβέρνηση και το ΜΗΡ άλλαξε πολιτική… Τι συνέβη ξαφνικά σαν την κίσσα στα κεραμίδια και πήραμε τον καζμά στο χέρι; Ποιος προσπαθεί να ανασύρει ζητήματα από το πηγάδι; Ποιος πέφτει τόσο χαμηλά και επιχειρεί να διαμορφώσει πολιτική στηριγμένη σε φήμες και σε σούσουρα;  Φυσικά ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.
“Χάσαμε 18 νησιά που είχαμε μπροστά στη μύτη μας”,  είπε. Ο Κεμάλ μπέη παγίωσε τον αριθμό στα 18 νησιά.
“Θέτω  στον Μπιναλί Γιλντιρίμ  το ερώτημα: δεν θα πάρουμε πίσω αυτά τα νησιά; Είσαι πατριώτης ή όχι;”
Ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός που μπορεί να γίνει είναι  “πολιτική  του όχλου”.
Δεν θα αναφέρω βαρύτερο χαρακτηρισμό που αρμόζει στην περίπτωση,  γιατί δεν θέλω να βρεθώ στα δικαστήρια με τον Κεμάλ μπέη.
Επίσης, δεν αρκέστηκε σε αυτά και έχωσε και τη φράση “πωλούν την Κύπρο”. Αυτό δεν το κάνει ούτε το Dolunya Partisi (Κόμμα Πανσελήνου)
Κρίμα Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Μόνο τα δυτικά σύνορα μας δεν είχαν προβλήματα, τώρα προκάλεσε κι εκεί..
Δεν ήμασταν ποτέ στην ιστορία τόσο κοντά, τόσο φίλοι με τους Έλληνες, άντε χάλασε τα τώρα εσύ.
Να αρπαχτούμε με τους γείτονες για ασήμαντο ζήτημα  και μετά να έρθει η σειρά της Βουλγαρίας. Θα βρείτε και για εκεί ένα πρόσχημα.
Δεν φτάνουν τόσοι μπελάδες που έχουμε στο κεφάλι μας ανοίξτε μας κι έναν άλλο.
Δεν βρήκες άλλη πληγή να ξύσεις  Κεμάλ μπέη; Εξάλλου δεν υπάρχει μια τέτοια πληγή. Πρώτα ανοίγεις την πληγή και μετά τολμάς να την ξύνεις.
Αυτή δεν είναι προσφορά στην πατρίδα
Φτάνει πια
Αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος
Δεν είναι επικίνδυνος για την κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνος για την αντιπολίτευση.
Δεν αρμόζει  στο μεγάλο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα τόσο ανίκανος πολιτικός, ένας τόσο κακόμοιρος, μικροπρεπής  πολιτικός  . Ένας άνθρωπος που μπόρεσε να πει “Τη νύχτα της 15ης Ιουλίου τα ξενοδοχεία ήταν κλειστά”…
Θα φέρετε επικεφαλής σας τον Μουχαρρέμ Ιντζέ ή κάποιον άλλον. Να το κάνετε μια ώρα αρχύτερα και να σωθείτε και να μην πέφτετε σε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.
Μην φοβάστε. Τα Συνέδρια σας είναι ατελείωτα, οι καρέκλες σας πολλές, ατέλειωτοι οι χοροί της κοιλιάς , αλλά  οι κοιλιές δεν λιώνουν εύκολα!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ