Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΤΟ 8ΣΕΛΙΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ της ΧΑΛΙΜΑΣ σε 8σελιδη έκδοση  
Αγαπητοί Μαυρογιαλούροι της δημοτικής πλειοψηφίας,
Μετά από 28 μήνες θητείας, όλοι έχουμε αντιληφθεί το μεγάλο σας προσόν. Το απύθμενο θράσος, με το οποίο νομίζετε πως μπορείτε να συγκαλύπτετε την ανικανότητα σας, καθώς και την προπαγάνδα ψεύδους που κάνει το άσπρο...
μαύρο αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.
Το 8σελιδο φυλλάδιο που πρόσφατα κυκλοφορήσατε, είναι το τελευταίο γραπτό παράδειγμα επιβεβαίωσης των «προσόντων» σας. Σε αυτό μας ενημερώνετε για το έργο(!) που παράγατε 2 χρόνια στη διοίκηση του δήμου, ώστε να «Δώσετε προοπτική στον τόπο», ο οποίος προφανώς δεν την είχε και τώρα μέσω του έργου σας την αποκτά. Ας σταθούμε σε ορισμένα από αυτά:
1.   «ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Συνεχιζόμενα έργα ύψους 10.759.323,85 €». Από πότε; Δηλαδή από ποια χρονιά είναι συνεχιζόμενα τα έργα αυτά; Δεν το αναφέρετε, γιατί ξέρετε πως οι πολλοί που θα διαβάσουν αυτό το φυλλάδιο, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει «συνεχιζόμενα έργα» και άρα εύλογα θα θεωρήσουν πως είναι έργα που ξεκίνησαν και συνεχίζονται κατά τη θητεία σας. Την αλήθεια την ξέρετε, αλλά την αποσιωπάτε. Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 που πρόσφατα ψηφίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ύψους άνω των 10 εκατ. €, σε ποσοστό 90% αποτελείται από συνεχιζόμενα έργα που παραλάβατε από εμάς το 2014. Ολόκληρο το πρόγραμμα ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ που αναφέρεται στο φυλλάδιο, όπως και το σημαντικό έργο της Αποχέτευσης της Κατοχής, όταν αναλάβατε το δήμο είχε ξεκινήσει η κατασκευή τους. Τώρα με αυτά τα έργα που προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε, 28 μήνες μετά «χαράσσετε την προοπτική για τον τόπο», την οποία πριν δεν την είχε! Κατά τ’ άλλα και όπως δηλώνει και ο αντιδήμαρχος έργων, παραλάβατε ένα «ρημαγμένο δήμο»...
2.                  «Για πρώτη φορά διοργανώθηκε η 1η Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων», αναφέρεται στο φυλλάδιο σας. Προφανώς υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας ή νομίζετε πως πάσχουμε από άνοια… Μετά από 4 επιτυχημένες διοργανώσεις, αφού το 2015 την αναβάλατε και το 2016 την κάνατε εμποροπανήγυρη, τώρα δεν ντρέπεστε να τη διαφημίζετε ως το αναπτυξιακό σας επίτευγμα που γίνεται μάλιστα για πρώτη φορά. ΕΛΕΟΣ!
3.                  «Η υπεύθυνη και συνετή οικονομική διαχείριση, η έγκαιρη προετοιμασία …οδήγησε στην ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα Ληξιπροθέσμων Οφειλών και στην επιχορήγηση του με 2.293.241€». Αν για αυτούς τους λόγους μπήκατε στα ληξιπρόθεσμα – που επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά πως δεν είναι χρήματα που μας χαρίζονται – τότε εμείς που πήραμε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα, πως ήμασταν «σπάταλοι» και σας παραδώσαμε «καμένη γη»;
Τέλος, μα ούτε μια λέξη για το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της Μαρίνας, το οποίο «απογειώσατε» από τότε που έγινε το Λιμενικό Ταμείο δημοτικό, χάριν πάλι της προσπάθειας που βρήκατε έτοιμη και ήθελε μόνο μια υπογραφή για να αλλάξει τον κρατικό του χαρακτήρα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μάλλον δεν θα χώρεσε στο φυλλάδιο, το μέγα αναπτυξιακό σας κατόρθωμα της μετατροπής του Μεσολογγίου σε Βενετία μέσω των πλημμυρών… Δεν πειράζει, θα το βάλετε στον απολογισμό τετραετίας της ΟΧΕ, μαζί με το νερό του Αιτωλικού!
Μεσολόγγι 5/12/2016

Κατσούλης Παναγιώτης
Παντελής Καρατσόλης
Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ