Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

«Δείχνει» αντιδήμαρχο ο Σπύρος Αδάμης

Αιχμές και για την στάση του αντιδημάρχου Γιώργου Μελιάδη στις εκλογές του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών
Γιατί δεν δέχθηκε την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου
Λάβρος κατά συναδέλφων του δασκάλων οι οποίοι εκτός των άλλων κατέχουν και θεσμικές θέσεις στην περιοχή, εμφανίστηκε ο δάσκαλος, πρώην πρόεδρος.... του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Σπύρος Αδάμης, ο οποίος μίλησε με ανοιχτά χαρτιά στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» για το παρασκήνιο της ήττας της ΔΑΚΕ μετά από περίπου μία δεκαετία στις πρόσφατες εκλογές. Μάλιστα η παράταξη, έχασε μία έδρα για μία ψήφο. Από τις αναφορές του κ. Αδάμη δεν έλειψαν και οι αιχμές για τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, δάσκαλο Γιώργο Μελιάδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απείχε από την διαδικασία, αλλά και για πρώην διορισμένους σε θέσεις που επέλεξαν να πίνουν φραπέ όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε αντί να λάβουν μέρος στην διαδικασία. Μάλιστα ο κ. Αδάμης μίλησε και για τα δημοτικά εξηγώντας για ποιο λόγο αρνήθηκε την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, πριν ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου καταλήξει στον Βασίλη Φωτάκη.

Σε ότι αφορά τις προ ημερών εκλογές, ο κ. Αδάμης μίλησε για παθογένειες και για επικίνδυνες καταστάσεις από την αδιαφορία κάποιων οι οποίοι επέλεξαν να απέχουν από την διαδικασία η οποία κόστισε για μόλις μία ψήφο μία επιπλέον έδρα για την παράταξη, επιλέγοντας τις καφετέριες και τα χωράφια τους, ενώ για τον Γιώργο Μελιάδη ανέφερε πως «αν ψήφισε συγχωρεμένος και λάθος μου. Αν όμως δεν ήταν εκεί να αναλάβει δημοσίως τις ευθύνες του». Παράλληλα ο κ. Αδάμης έδειξε και πρόσωπα που στο παρελθόν διορίστηκαν σε θέσεις διευθυντών και ευνοήθηκαν ακόμα και σε μετακινήσεις τους από την παράταξη, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες καθώς δεν πρόκειται τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοί του να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και αφήσουν αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί.

Αναφορικά με τα δημοτικά τεκταινόμενα, ο κ. Αδάμης για μία ακόμα φορά τόνισε ότι θα λέει δημοσίως την άποψή του για όλα όσα συμβαίνουν όπως πράττει κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του, ενώ σημείωσε ότι αρνήθηκε την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου που του προτάθηκε από τον Δήμαρχο, καθώς θεωρεί ότι θα εγκλωβίζονταν. «Προτιμώ να είμαι μάχιμος και αγωνιστικός από τα έδρανα του συμβουλίου. Η θέση του προέδρου είναι περιοριστική χωρίς να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα. Εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Τέλος ο κ. Αδάμης, υποστήριξε ότι είναι αντίθετος με την αφωνία και την αλαλία που παρατηρείται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων από μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης.

Ακολουθεί η γραπτή δήλωση του κ. Αδάμη για τις εκλογές του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, με τίτλος «Το άσυλο των Ιερών αγελάδων και οι εκλογές».

«Στο μετεκλογικό πεδίο στο χώρο των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανοίγω μια πρόκληση που προσωρινά αφορά: την ασυλία που νομίζουν ότι έχει προσφερθεί σε συγκεκριμένα «ιερά» πρόσωπα που μπορούν να την απολαμβάνουν προκλητικά.

Το κατάντημα έως σήμερα του δημοσίου βίου και της χώρας δεν έμαθε σε αρκετούς ότι η κρίση, το χρέος ήρθε σαν επιστέγασμα της εμπιστοσύνης και της ευπιστίας που δείξαμε με ανοχή δεκαετιών σε μαθητευόμενους μάγους και σωτήρες.

Με την ένοχη σιωπή το εκφυλιστικό φαινόμενο απέκτησε ευρύτητα σε πολλές μορφές του δημοσίου βίου και λειτουργεί διαβρωτικά σε συνείδηση αντί να απωθεί, βρίσκει οπαδούς…

Στην βολική άποψη του ωχαδερφισμού και της ισοπέδωσης δεν έχουμε ποτέ προσχωρήσει. Σήμερα ειδικά οι περιπτώσεις αυτές προκαλούν τη λογική μας. Όσοι οχυρωμένοι πίσω από φθηνά προπετάσματα τα προσπερνούν ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ εμάς ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ να τα πυροδοτήσουμε.

Έχουμε την δύναμη, την κρίση και την επιχειρηματολογία να σηκωθούμε σε αναχώματα που θα σπάσουν τα παρακμιακά φαινόμενα που αυτοί νομίζουν ΑΚΡΙΤΑ και ατιμώρητα, θα γίνουμε διασκεδαστές ή ερμηνευτές τους ακόμη. Φυσικά και δεν διεκδικούμε ρόλο δικαιοκριτών. Διεκδικούμε όμως το δικαίωμά μας να εκφράζουμε τη δημόσια διαφωνία μας για τη συνέχιση αυτών των παρακμιακών συμπεριφορών.

Έτσι, όταν η πολιτεία παρέχει ΑΔΕΙΑ στους εκπαιδευτικούς για ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα που έχουν ζητήσει, δεν τους δίνει άδεια για καφέ, αγορές, τουρισμό και ύπνο.

Αν αδιαμαρτύρητα η κοινωνία ανεχθεί την συγκεκριμένη στάση, τότε συνένοχα συνοδοιπορεί στην διαιώνιση της λογικής του ασύλου των ιερών αγελάδων.

Δεν είναι η κρίση μόνο στο οικονομικό σκέλος, αλλά και η χρεοκοπία σε αξίες, συμπεριφορές και πρόσωπα. Πίσω από αγιογραφίες που ξεφτίζουν σε ταχύτατους ρυθμούς αναδεικνύεται μια γύμνια που έπρεπε να μας κρατάει σε μια εφιαλτική αγρυπνία.

Οι σκέψεις αυτές δεν είναι τωρινές. Επανέρχονται εδώ και χρόνια τακτικά, καθώς κάποια φαντάσματα στοιχειώνουν τις μέρες μας σε διάφορες μορφές στο δημόσιο βίο.

Ακόμα δεν μας διακατέχουν παγανιστικές αντιλήψεις και σύνδρομα για να τα αποτρέψουμε. Ούτε ακόμη μας φόβισε ποτέ η δημόσια κριτική και η κατάθεση της άποψής μας. Αφορμή τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν σε μια εκλογική αναμέτρηση…

Από ελαφρότητα κάποιοι τα παρακάμπτουν, εμείς θα τα αναδείξουμε…

Εορταστικά θα νομίζουν ότι τα αφήνουμε πίσω… Όσο για τις προειδοποιήσεις, προσέξτε: «Μην φάτε το κεφάλι σας». Ε!!! Αει σιχτήρ (Χριστουγεννιάτικα)…

Γνωρίσαμε σε καλούς και υπεύθυνους καιρούς πολύ πιο δύσκολους ΑΝΕΜΟΥΣ και πήγαμε κόντρα τους. Σιγά μην φοβηθούμε τώρα!!! Τα κεφάλια και οι ιδέες μας και οι αξίες μας, μας πότισαν με υπευθυνότητα και αντρίκια στάση για χρόνους…

Σ’ αυτούς λοιπόν που οι δημόσιοι λειτουργοί επέλεξαν εντελώς ακοινώνητα ν’ απέχουν, ν’ αράξουν, να ξεστρίψουν και οτιδήποτε άλλο ευφάνταστο διάλεξαν ως δικαιολογία, η δική μας η απάντηση είναι η σκόνη από το χθες που ακολουθούν. Στου καιρού το γύρισμα πάλι ένα «αδειανό πουκάμισο θα συνοδεύει όλους αυτούς» τους θελημένους ή αθέλητους τακτικισμούς.

Στο αύριο και στην αντοχή του χρόνου η άποψή μας αυτή είναι διαχρονικά επιβεβαιωμένη.

ΟΜΩΣ, στο κρυφό της αντρειοσύνης αυτών των αναστημάτων εμείς θα τους πετροβολήσουμε ξανά και ξανά όσες φορές κι αν χρειαστεί και με ότι συνεπάγεται η σύγκρουση…

Μ’ όλα αυτά σίγουρα δεν θα «μεταμεληθούν», ούτε θα πάνε για εξομολόγηση. Τουλάχιστον μην μας θεωρούν και βλά…κες.

Όχι ότι χάλασε ο κόσμος ή ταράχθηκε η ηρεμία τους. Συνεχίστε τον… ΥΠΝΟ!!

Μια λεπτομέρεια σημαντική: «Όταν οι εκπαιδευτικοί της Μακρυνείας αποφάσισαν και προσχώρησαν στο σύλλογο Αγρινίου εξαπολύθηκε εναντίον τους ένας βρώμικος πόλεμος εκφοβισμού από παράγοντες κι από ηλίθιους. Σε τέτοιους καιρούς επιστρατεύουν ότι απομεινάρια ηλιθιότητας τους έχουν απομείνει να προσβάλουν και ξευτελίζουν τους συναδέλφους τους…

Μόνο που τους γύρισαν την πλάτη και τους εγκατέλειψαν στις μόνιμες μωροφιλοδοξίες τους: και το παραμιλητό τους.»

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ