Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τι σημαίνει πλεόνασμα 3,5%(!!!) και πού πηγαίνουν;

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2016, η Ελλάδα πλήρωσε στο ΔΝΤ μία δόση 299 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό το χρέος αντιστοιχεί σε ένα μέρος του δανείου "σωτηρίας", που είχε χορηγηθεί από το ΔΝΤ το 2010. 
Αυτή η δόση προέρχεται από ένα αθέμιτο χρέος, καθώς μόνο το.... 5% των δανείων που χορηγήθηκαν το 2010 και το 2012 διατέθηκε για τον κρατικό προϋπολογισμό. Το υπόλοιπο 95% χρησίμευσε στην αποπληρωμή των ξένων - κυρίως ιδιωτικών - τραπεζών και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Συγκριτικά, το ποσό των 299 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί σε περισσότερο από το διπλάσιο της τιμής (130 εκατομμύρια) των μέτρων αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας που λήφθηκαν το 2015 προς όφελος των πιο φτωχών 400.000 ατόμων στην Ελλάδα. 
Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήθελαν να δεσμεύσουν την οικονομία της χώρας με πολύ μεγάλα πλεονάσματα της τάξης του 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για τον παραλογισμό της εξοντωτικής και διαρκούς λιτότητας που αυτά θα σήμαιναν και πανηγύριζε για την δική του καλύτερη διαπραγμάτευση! 
Το φετινό πλεόνασμα 0,5%- 0-8%, έφερε περικοπές, φόρους, ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιούργησε το κράτος (Υγεία, Συντάξεις...) 
Το 3ο μνημόνιο που το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, περιλαμβάνει πλεόνασμα 1,75 % του ΑΕΠ για το 2017 και 3,5 % του ΑΕΠ για το 2018. 
Και τώρα υπογράφτηκε νέο πλεονάσματα 3,5 % κάθε χρόνο μέχρι το 2028!!! 
Ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει πλεόνασμα 3,5% για τα επόμενα 11 χρόνια!!! Το χρέος είναι θηλιά! Μόνο με μονομερή στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ μπορεί να υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ