Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Απαγορευτική η χρήση του νερού στο Αιτωλικό - λόγω ακαταλληλότητάς του

Με έγγραφό της προς το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την ΔΕΥΑΜ, η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας εξηγεί πως μετά την...
ενημέρωση για την έντονη δυσοσμία στην πηγή Κεφαλοβρύσου που υδρεύει το Αιτωλικό, έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι και κρίθηκε απαγορευτική η χρήση του νερού με οποιονδήποτε τρόπο, πλην από χρήση πλύσης λεκανών τουαλέτας
Αναλυτικά το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας:
 «Μετά από ενημέρωση από τη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου και από πολίτες  του Αιτωλικού, η υπηρεσία μας επιλήφθηκε με αρμόδιους ΕΔΥ και Ιατρό προς αναγνώριση του συμβάντος Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπιση αυτού. Το νερό της πηγής Κεφαλοβρύσου Αιτωλικού καθώς και του δικτύου Αιτωλικού μακροσκοπικά είναι προφανώς ακατάλληλο για κατανάλωση και χρήση. Η έντονη θολερότητα, η έντονη οσμή που εμφανίζει καθώς και τα μέχρι τώρα στοιχεία, μειώνουν την πιθανότητα ανθρωπογενούς-μικροβιακής επιβάρυνσης και δείχνουν φυσικοχημική  ρύπανση που καθιστά απαγορευτική τη χρήση  του. Μετά τους επιτόπιους ελέγχους, τη σύσκεψη-ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του Δήμου Μεσολογγίου, παρουσία πολιτών του Αιτωλικού, η Υπηρεσία μας αποφασίζει και συστήνει τα παρακάτω:
  • Απαγόρευση όλων των χρήσεων του νερού εκτός από χρήση πλύσης λεκανών τουαλέτας .
  • Ενημέρωση όλων των πολιτών με κάθε πρόσφορο μέσο (μέσω έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων πόρτα -πόρτα και  μέσω κινητών μεγαφώνων)
  • Παροχή πόσιμου και ασφαλούς νερού στους πολίτες από τη Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο (εμφιαλωμένα νερά, αδειοδοτημένα βυτιοφόρα ποσίμου ύδατος, κ.α.)
  • Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για ειδικές ομάδες πληθυσμών (υπερήλικες, ανήμπορους, κλπ)
  • Η Υπηρεσία μας είναι σε διαδικασία ερμηνείας-εξήγησης του φαινομένου και θα ακολουθήσει αύριο Κυριακή 1-1-2017 δειγματοληψία και σχετικές αναλύσεις».
H ΔΕΥΑ Μεσολογγίου νωρίτερα, με ανακοίνωσή της, ζητούσε από τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού, που υδρεύονται από την πηγή Κεφαλοβρύσου, να μην πίνουν το νερό, ούτε να το χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη χρήση ανθρώπινης κατανάλωσης έως ότου εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Παρασκευή 30/12/2016.
Nα σημειωθεί ότι με ενημέρωση από τον δήμο Μεσολογγίου νωρίτερα, έγινε γνωστό  ότι σήμερα στις 17.00 μ.μ. θα ξεκινήσει  διανομή εμφιαλωμένου νερού στους δημότες του Αιτωλικού, από το χώρο του Δημοτικού καταστήματος (Δημαρχείο Αιτωλικού).
Αύριο Κυριακή 1/1/2017 και από ώρα 9.00 π.μ. η διανομή νερού θα γίνεται και από υδροφόρο όχημα μεταφοράς – διανομής πόσιμου ύδατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ