Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» στη Β΄ΕΛΜΕ ΑIΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

12 βασικοί λόγοι για να ψηφίσω στις 7 Δεκέμβρη 2016 Α.Ε.Κ. «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» στη Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας

Τίποτε δεν τελείωσε και τίποτε δεν είναι, όπως παλιά!

Ψηφίζω Α.Ε.Κ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ 
γιατί:


1) Είμαι οργισμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτοί μας έφεραν μέχρι εδώ και θέλουν να ξανακυβερνήσουν. Μας στερούν τη ζωή και το μέλλον, μας αναγκάζουν να επιζούμε και μας απαγορεύουν να ζούμε. Και θέλουν ταυτόχρονα να ελέγχουν και τις ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ.
Είμαι θυμωμένος εναντίον όσων κατάφεραν να ρίξουν τα βάρη της αθεράπευτης και πρωτοφανέρωτης από το 1930 κρίσης του συστήματος που πειθήνια υπηρετούν, στις πλάτες μας. Θέλω να αντισταθώ στο αναίσχυντο κατεστημένο που εξολοθρεύει την αλήθεια, την δύναμη της ελεύθερης σκέψης και της συνειδητά έντιμης στάσης.
2) Φιλοδοξώ η επόμενη μέρα των εκλογών να βρει το κίνημα των μονίμων, αναπληρωτών καθηγητών και εν γένει εργαζομένων και ανέργων, πιο μεγάλο και την Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας πιο δυνατή και ΟΧΙ ουραγό.
Για να ξεκινήσει ένας νέος, πιο ξεκάθαρος, αλλά και πιο αποφασιστικός γύρος οργανωμένων συνδικαλιστικών και πολιτικών αγώνων κατά των Μνημονιακών πολιτικών, όλων των νόμων που τις εφαρμόζουν και των υποδουλωτικών Δανειακών Συμβάσεων. Από τα λεγόμενα «μικρά» και καθημερινά ζητήματα που απολήγουν από την επίθεση του «κεφαλαίου» και μέσω των μνημονίων του, μέχρι τα μεγάλα ζητούμενα.
3) Αναγνωρίζω στην Α.Ε.Κ. μια ασυμβίβαστη δύναμη, με συνεπή και ενωτική παρουσία, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος ιστορικά στην Αιτωλ/νία και στην Δυτική Ελλάδα από το 1990 μέχρι σήμερα.
Που στρέφεται σταθερά ενάντια στις Μνημονιακές κυβέρνησεις του Παρελθόντος του Παρόντος και του Μέλοντος, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙΑ. Ενάντια γενικά στον ταξικό εχθρό. Απεχθάνεται τον ενδοαριστερό εμφύλιο και προσπερνάει την στάση εναντίον της εκείνων που θεωρούν την υπόθεση της Αριστεράς φέουδό τους.
4) Γιατί τα μέλη της ΑΕΚ συνθέτουν μια πολύμορφη ξεχωριστή συλλογικότητα. Είναι κομμάτι του καθημερινού αγώνα για την αξιοπρεπή ζωή του άνεργου, του άστεγου, των κατατρεγμένων στην κοινωνία, στον χώρο δουλειάς μας, και στα σχολεία. Υπερασπίζονται πρώτα τα πιο ευαίσθητα μέλη της σχολικής κοινότητας τους αναπληρωτές, την ειδική αγωγή, τις καθαρίστριες, τους νέους που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και είναι σπουδαστές στα ΔΙΕΚ, των μαθητών που ετοιμάζονται να τους ρίξουν με την Μαθητεία βορά στις επιχειρήσεις και στις νέες γκρίζες ζώνες με τους  πενταμηνίτες και οχταμηνίτες, προσωρινούς «σκλάβους».
5) Θέλω να είναι στο Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας το ρεύμα της αντίστασης της ρήξης και εν τέλει της ανατροπής από τη φυλακή του Ευρώ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κυβερνητισμού. Που σταθερά, ασυμβίβαστα και καθημερινά προσπαθεί να συμβάλει ενωτικά στην συγκρότηση ενός νέου παλλαϊκού πολιτικού εργατικού κινήματος και μιας άλλης ταξικής απελευθερωτικής Ενότητας στο Σωματείο.
Πρέπει να υπάρχει η δύναμη που θα αντισταθεί σε αυτά που ετοιμάζουν στην Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση, στη νέα «αριστερή» αξιολόγηση που ξεκινάει σύντομα με τα στελέχη και θα τελειώσει στο εγγύς μέλλον με τους περισσότερους Εκπαιδευτικούς, πιθανώς επί Κυριάκου Μητσοτάκη ή ακόμα χειρότερα μιας Οικουμενικής κυβέρνησης.
6) Δεν αναθέτω τα εργασιακά και εκπαιδευτικά μου δικαιώματα σε μια ΕΛΜΕ των κομματικών και κυβερνητικών Παρατάξεων, ούτε και σε όσους δείχνουν λαϊκοί, ούτε στους επικίνδυνα ουδέτερους του δήθεν τίποτα, που με την «φαιοπράσινη τήβεννό» τους,  παρουσιάζονται σαν οι τιμητές του κλάδου.
Δεν μεταθέτω την αλλαγή των συσχετισμών στο σωματείο μου και στην κοινωνία σε μια μακρινή προοπτική, μιας απροσδιόριστης λαϊκής εξουσίας. Για να πιστέψει ο λαός στην δύναμή του, να πλουτίσει την πείρα του και ανακτήσει τα λεηλατημένα δικαιώματά του αντιστέκομαι και δημιουργώ με όλους μας καθημερινά ρωγμές και κλονισμούς στο μαύρο μέτωπο των Μνημονίων του ΟΟΣΑ και την πολιτική του στην Εκπαίδευση και την κοινωνία με στόχο την ανατροπή του από τα κάτω με ένα παλλαϊκό Μέτωπο κοινωνικής απελευθέρωσης.
7) Γιατί αρνούμαι την υποταγή στα ψευτοδιλήμματα του «μη χείρον βέλτιστον» και τον δογματισμό, που κρατούν διαρκώς εγκλωβισμένους τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Αποστρέφομαι την ιδέα της διαχείρισης του συστήματος ως μοναδική και κορυφαία, αφού ο καπιταλισμός δεν μπορεί ποτέ να γίνει ανθρώπινος. Δεν έχω καμία διάθεση να γίνομαι συνένοχος στο παραμύθι για την δυνατότητα αλλαγής πορείας της κοινωνίας εντός του εξαθλιωμένου πολιτικού συστήματος.
8) Γιατί επιζητώ σταθερά έναν άλλο τύπο ανθρώπου, πέρα από τα αποτυχημένα πρότυπα του αδιέξοδου ατομισμού, του εξουσιαστικού καριερισμού και της άβουλης μάζας μέσα στο σχολείο και στο συνδικάτο. Δεν αρκούμαι, όμως, σε ένα γενικόλογο και τελικά αδιέξοδο όχι. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη να μιλήσουμε ανοιχτά για την «κοινωνία των ανθρώπων», τις αξίες και τα ιδανικά της. Γιατί μια τέτοια κοινωνία πρέπει και μπορεί να υπάρξει απαλλαγμένη από τα δεσμά της ΕΕ και του ευρώ, την ληστρική κυριαρχία της ελληνικής αστικής τάξης, πάντοτε πρόθυμης υπηρέτριας του διεθνούς κεφαλαίου για την από κοινού, αποτελεσματικότερη κλοπή του κοινωνικού πλούτου που εμείς παράγουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορώ να ελπίζω ότι στο τέλος οι εργαζόμενοι θα δικαιωθούμε, ότι θα πάψουμε να φοβόμαστε όλα όσα γίνονται δήθεν για μάς, αλλά χωρίς και ενάντια σ’ εμάς.
9) Γιατί δεν θέλω μια κοινωνία δουλοπαροικία και ρατσιστική. Μας προτείνουν ελευθέρα να υπακούμε στο ΔΝΤ, την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, το ΝΑΤΟ, την Τρόικα και ό,τι άλλο εφεύρουν. Θέλουν να μας πείσουν ότι η δική τους ελευθερία είναι και δική μας. Η πολιτική ελευθερία όμως προϋποθέτει την απαλλαγή μας από τις υπερεθνικές «ελίτ» πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές εξουσίες. Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να την διεκδικήσουμε για να μην είμαστε η ηχώ ξένων φωνών ούτε η σκιά άλλων σωμάτων.
10) Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ βεβαίως δεν αρκεί για να ανατραπεί η κανιβαλική επίθεση και να ανοίξει μια νέα σελίδα στο επαγγελματικό μας Σωματείο.
Γι’ αυτό, θέλω να ενισχύσω την πρότασή της για τη συγκρότηση μέσα στο κίνημα – ανοιχτά, δημοκρατικά, σε κάθε σχολείο – ενός πλατιού μετώπου ρήξης και ανατροπής, πρώτα απ’ όλα με αγωνιστές και πρωτοβουλίες που κινούνται σε αντί ΕΕ, αντιδιαχειριστική, αντικαπιταλιστική και πατριωτική κατεύθυνση, μα και ευρύτερα με όσους συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα ανεξάρτητα με το τι ψηφίζουν.
11) Οφείλω ΟΜΩΣ να σπάσω στην πράξη την καταστολή και την τρομοκρατία του αστικού κράτους, των μηχανισμών και των κομμάτων του. Όλων αυτών που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κάνουν την φωνή κάθε ανυπότακτου, κάθε αντικαπιταλιστή, κάθε ελεύθερου καθηγητή να σιγήσει.
Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ ούτε να υποταχθώ στην εργοδοτική δεσποτεία. Είμαι αλληλέγγυος με κάθε εργαζόμενο που υφίσταται τα δεινά της. Είμαι σύμμαχος με κάθε θύμα του ρατσισμού και του νεοναζισμού και παλεύω για τα δικαιώματά του με τον τρόπο με τον οποίο παλεύω και για τα δικά μου.
12) Γι αυτό θέλω να δώσω το παρόν και σ’ αυτή την εκλογική μάχη, ακολουθώντας την φωνή της συνείδησής μου και δυναμώνοντας εκείνο το συνδικαλιστικό ρεύμα, που δεν αρκείται στο ότι «δεν πάει άλλο», αλλά αναζητά, συζητά, παλεύει και απαιτεί στο «να πάμε αλλιώς».
Η Α.Ε.Κ. και το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων:
·                     Που ταυτίζεται με τις «καλές πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ
·                     Που ξαναφέρνει την «καλή» αξιολόγηση για να υποτάξει και να διαιρέσει τους εκπαιδευτικούς
·                     Που αυξάνει τα όρια ηλικίας στα 67 (μειώνοντας μισθούς και τις συντάξεις), περικόπτει μαθήματα & τμήματα και να απολύει χιλιάδες αναπληρωτές
·                     Που ετοιμάζεται να ξαποστείλει τις ειδικότητες που έχουν «παρεισφρήσει» στα σχολεία και να μεταβάλλει τους εκπαιδευτικούς σε περιφερόμενο θίασο, διαλύοντας τις ζωές μας και τα σχολεία!
·                     Που θέλει αμόρφωτους μαθητές (νέο σχολείο) και με φτηνή εργασία (μαθητεία κλπ)
·                     Που συντρίβει το δημόσιο σχολείο: μετατρέπει την Τεχνική Εκπαίδευση σε κατάρτιση και μαθητεία, υποβαθμίζει την ειδική αγωγή, μειώνει τις μεταφορές των μαθητών
·                     Που ετοιμάζεται να φιλτράρει και το Γενικό Λύκειο
·                     Που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία (και σχολικά κτήρια)
·                     Που εν τέλει έχει παραδοθεί σε ΕΕ & ΗΠΑ

Δεν κάνουμε πίσω:
·                     Δεν γυρνάμε στις παρατάξεις του Αρβανιτόπουλου και της Διαμαντοπούλου
·                     Δεν στηρίζουμε το χρεωκοπημένο ιδεολογικό και πολιτικό αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΣΥΝΕΚ, ούτε έχουμε πάθει σοκ από την πολιτική τους, γιατί ποτέ δεν «πουλήσαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ότι θα καταργηθούν τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση ή ρήξη με δανειστές, Ε.Ε. και ΔΝΤ

Ανασυγκροτούμε το συνδικαλιστικό κίνημα – Ανοίγουμε την ΕΛΜΕ να μπει φως:
·                     Μαζί με όσους αγωνιστές προδόθηκαν και αποχώρησαν από τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και όσους έπαυσαν την ομφαλοσκόπηση και είναι άτρωτοι από την απογοήτευση. Που είναι αντίθετοι με τη συγκυβέρνηση με τη ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ στην ΟΛΜΕ και την τοπική ΕΛΜΕ, κλπ
·                     Μαζί με όσους αγωνιστές του ΠΑΜΕ βλέπουν το αδιέξοδο του απομονωτισμού & του εικονικού κινήματος που δεν θέλουν να αφήσουν την ΕΛΜΕ στα χέρια «αμφίσημων» πολιτικά ανθρώπων που θέλουν αξιολόγηση και κλείσιμο της ΕΛΜΕ.
·                     Μαζί με κάθε συνάδελφο κάθε παράταξης, σχήματος ή ανένταχτο που ασφυκτιά
·                     Μαζί με κάθε εργαζόμενο που θέλει να σηκωθεί χωρίς το «συνδικαλισμό» των παζαριών
·                     Επιζητάμε σταθερά την πολιτική και οργανωτική ανεξαρτησία του σωματείου από τη διοίκηση και το κράτος

Είμαστε μιά σπίθα που παλεύουμε ν’ ανάψει τις «φωτιές του μέλλοντος»:
·                     Ενώνουμε τις φωνές και τις γροθιές μας με τον κόσμο της εργασίας, τα πλατιά λαϊκά στρώματα
·                     Δεν κουραστήκαμε, ούτε εξαργυρώσαμε τίποτε
·                     Μπορούμε μαζί να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση σε ένα παλλαϊκό τείχος αντίστασης και πάλης

Καλούμε την Κυριακή το βράδυ 7.00 στα Γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ, οδός Διαλέτη 7 στο Αγρίνιο όλους τους συναδέλφους που θέλουν να στρατευτούν Μαζί μας σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο για την μεγάλη ανατροπή στις εκλογές τις 7 Δεκεμβρίου για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου και την τελική μας διακήρυξη.
 «Αν πάψουν να φωνάζουν οι άνθρωποι θα ουρλιάζουν οι Λύκοι…!»

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ / ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Α.Ε.Κ. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
http://kostaskordatos.blogspot.gr/2016/12/12-vasikoi-logoi-gia-na-psifisis-stis-7-dekemvri-aek.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ