Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ ΠΑΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Τέρμα τα παραμύθια και οι υποσχέσεις
Τελικά στον τόπο που ζούμε και αγαπάμε, ούτε τις ευχές μας δεν μπορούμε να εκφράσουμε. Πώς να πεις στο φίλο, στο γείτονα, στο διπλανό σου, «καλή χρονιά», όταν από τις βρύσες μας τρέχει νερό που μυρίζει όπως εκείνο της... αποχέτευσης; Πόσο μπορεί να πιάσει τόπο η ευχή σου, όταν σου «μαυρίζουν» τη ζωή και μετά από 15 χρόνια εξακολουθούμε να λέμε «το νερό νεράκι» και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει; 
Μας είπε η ΔΕΥΑΜ ότι το πρόβλημα είναι στην πηγή του Κεφαλοβρύσου. Καινούργιο είναι αυτό. Η Δ/νση Υγιεινής το έχει καταγράψει από χρόνια. Και όμως οι διοικούντες του δήμου δεν ακούν κανένα. Τάζουν, ανακοινώνουν δημοπρατήσεις έργων, η τελευταία ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, και πετούν λεφτά χωρίς αντίκρισμα. Όταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε το έργο «Βελτίωση ποιότητος νερού υδροδότησης του Αιτωλικού», προϋπολογισμού 2.784.072,00 ευρώ, σε ανακοίνωση μου έγραφα:
«Επομένως Θα αφορά έργο εκ νέου παρεμβάσεων στην πηγή Κεφαλοβρύσου, για την οποία υπάρχει επαναλαμβανόμενο έγγραφο της Δ/νσης Υγιεινής της ΠΔΕ από το 2012, το οποίο βεβαιώνει περιοδικά «μολυσματικά στοιχεία στην πηγή». Σε παρεμβάσεις που υποδείχθηκαν από την Δ/νση Υγιεινής της ΠΔΕ στο Δήμο Μεσολογγίου από τότε μέχρι σήμερα, έχουν δαπανηθεί περίπου 500 χιλ. € από τη ΔΕΥΑΜ χωρίς αποτέλεσμα. Επομένως ποιος εγγυάται ότι μετά την κατασκευή του έργου, δεν θα τιναχθούν όλα ξανά στον αέρα από την όποια μέτρηση της Δ/νσης Υγιεινής; Σήμερα που το έργο εντάσσεται, υπάρχει βεβαίωση της Δ/νσης Υγιεινής της ΠΔΕ ότι η μέθοδος λύσης που προτείνεται επιλύει το πρόβλημα οριστικά; Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγιεινής κ. Φατούρος, πρότεινε «να απομακρυνθούμε από την πηγή του Κεφαλοβρύσου ως λύση» (πρακτικά Δ.Σ.)!»
Μετά τη χθεσινή επικίνδυνη για την υγεία όλων των Αιτωλικιωτών κατάσταση, ρωτά ξανά, το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους: 
Έχετε βεβαίωση της Δ/νσης Υγιεινής για το έργο που θέλετε, ΚΑΠΟΤΕ, να δημοπρατήσετε; 
Αν μετά την κατασκευή του, ΟΠΟΤΕ γίνει αυτή, προκύψει κατάσταση σαν αυτή που ζούμε τις δυο τελευταίες μέρες τι θα γίνει; 
Και τελικά όλοι εσείς, που σχεδιάζετε χωρίς όλους εμάς που ζούμε με το πρόβλημα, θα δείχνατε εμπιστοσύνη και θα πίνατε νερό από μια πηγή που αποδεδειγμένα είναι μολυσματική; ΘΑ ΤΟ ΠΙΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ;
Επειδή «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», απαιτώ την ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2/1/2017, με αποκλειστικό θέμα το ΝΕΡΟ. 
Σαλωνίτης Πάνος
Τοπικός Σύμβουλος Αιτωλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ