Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Φορτίο από την Κούβα με χιλιάδες εμβόλια για την μηνιγγίτιδα στην Συρία

Όπως ανακοίνωσε ο Συριακός Δημόσιος Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, μια αποστολή φαρμάκων αξίας 930.000 δολαρίων, έφτασε στη χώρα από την Κούβα. 
Η αποστολή αυτή αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ... Συρίας και Κούβας και περιλαμβάνει τραπεζικές ρυθμίσεις για τα χρέη που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και νέα συμβόλαια εισαγωγής διάφορων φαρμάκων από την Κούβα. 

Στη διάρκεια του 2016, παρελήφθη επίσης ένα ακόμα φορτίο εμβολίων για πέντε μεταδοτικές νόσους που προσβάλουν τα παιδιά.

Η Κούβα και η Συρία, συνεργάζονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για πάνω από 51 χρόνια και η συνεργασία αυτή χρονολογείται από την εποχή των ηγετών Χάφεζ αλ Άσαντ και Φιντέλ Κάστρο.

Σήμερα, οι δύο χώρες διατηρούν στενούς δεσμούς συνεργασίας. 

Θυμίζουμε πως το 2016 δημοσιοποιήσαμε την είδηση (Μετάφραση @Lefteria) για την δωρεάν διάθεση από το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIM) της Κούβας του πρώτου εμβολίου στούς ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα 

Τό εμβόλιο θά μπορούσε να διατεθεί καί σε άλλες χώρες αλλά λόγω του αποκλεισμού από τίς ΗΠΑ πρός το παρόν είναι ανέφικτο 

Το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας στην Κούβα εστιάζει τις εργασίες της για την έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων κατά του καρκίνου, την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των Κουβανών. Οι έρευνες ξεκίνησαν το 1994 με την παραγωγή μονοκλωνικών αντισωμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ