Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: "ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε έλλειψη Αίματος"

Με αφορμή δημοσίευμα της 17ης/12ου/2016 στην εφημερίδα συνείδηση και το αντίστοιχο site, ενημερώνουμε τους πολίτες πως στο νοσοκομείο ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε έλλειψη Αίματος και μάλιστα συνεχής (επί ένα μήνα λέει το...
δημοσίευμα!!!).
Σε όλη τη χώρα κάποιες στιγμές παρουσιάζονται ελλείψεις σε συγκεκριμένες ομάδες (όπως σε πολλές χορηγήσεις σε σοβαρό τραυματία) που όμως αναπληρώνονται αμέσως ή με νέες αιμοληψίες ή με μεταφορά από άλλο νοσοκομείο.
Στο Ν. Αγρινίου γίνονται μηνιαίως πολλά προγράμματα εξορμήσεων αιμοληψιών (σε συνεργασία με συλλόγους) με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχουν ελλείψεις, αλλά να είμαστε "αιμοδότες" ακόμη και για την Πάτρα και τα Γιάννενα που έχουν μεγάλα νοσοκομεία.
Λέει το δημοσίευμα «σήμερα τα ψυγεία είναι άδεια». Πότε τα έλεγξαν? Το νοσοκομείο σήμερα και πάντα έχει δεκάδες φιάλες αίμα και όποιος δημοσιογράφος τιμά το ρόλο του στην ενημέρωση, ας έλθει όποτε θέλει μία επίσκεψη να δει ιδίοις όμμασι.
Αυτό τιμά τους αιμοδότες που στηρίζουν τους συνανθρώπους τους. Φαίνεται όμως πως η πρόεδρος τους (που είναι η «πληροφοριοδότης» για το άρθρο αυτό) αισθάνεται την ανάγκη να στηρίξει τον ανεμιστήρα της λάσπης κατά του νοσοκομείου παρά τα μέλη της με την εμψύχωση στο ωραίο τους έργο και την κοινή γνώμη με την σωστή ενημέρωση. Ο παραγοντισμός αυτοσκοπός ;
Από την άλλη οι μεταγγιζόμενοι της Μεσογειακής Αναιμίας, ας βγουν ευθαρσώς να ενημερώσουν, πόσο συχνά προσέρχονται άνθρωποι που εκείνοι τους στρατεύουν στην αιμοδοσία για να στηρίξουν τις ανάγκες τους.
Δηλώνουν πως «επιχειρείται πανστρατιά για την συλλογή αίματος και την δημιουργία αποθεμάτων ασφαλείας» και πολύ σωστά. Όλοι γνωρίζουν και τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες αυτού του τόσο λεπτού και ανθρώπινου έργου.
Βλέπεται το αίμα δεν είναι εμπόρευμα αλλά κατάθεση ψυχής. Συνεπώς η πραγματική έλλειψη, αν υπήρχε, θα αποκάλυπτε ένα λαό γυμνό από ανθρωπιά και όχι ένα νοσοκομείο ανίκανο. Ευτυχώς όμως ούτε το ένα, ούτε το άλλο ισχύουν.

Δημοσιεύματα όμως με τίτλους «ούτε σταγόνα αίμα» και φράσεις «άδεια ψυγεία» μόνο νοσηροί νόες θα πίστευαν πως παροτρύνουν την κοινωνία σε συμμετοχή απόθεσης ανθρωπιάς μέσα από την συμμετοχή τους στον όμορφο αγώνα της αιμοδοσίας. Φόβο, αμφιβολία για τη χριστή διαχείριση και άμυνες μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες φρασεολογίες και όχι τσουνάμι συμπαράστασης και ενθάρρυνσης στην προσφορά.
Ας καταλάβουμε όλοι ότι άλλο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση και άλλο οι πηχυαίοι τίτλοι και βερμπαλιστικές εκφράσεις προς θρέψη χαμερπών αντανακλαστικών ή εντυπωσιασμού ή εξυπηρέτησης στοχοθεσίας παραγοντοποίησης ατόμων ή στόχευσης αύξησης μεριδίου "αγοράς" στην ενημέρωση.

Αν και τόσο σοβαρό θέμα, ο αρθρογράφος, θεωρεί "περιττό" να επιβεβαιώσει μία τέτοια πληροφορία που μόνο ενημέρωση δεν προσφέρει.

Θεωρώ ότι, το δελτίο τούτο, οφείλει η εφημερίδα (και το site) να το αναδημοσιεύσει στην ίδια θέση με το δημοσίευμά της προς αποκατάσταση της αλήθειας. Άλλως, δεν θα πρόκειται για παραπλάνησή της αλλά για σκόπιμη στράτευσή της στην απαξίωση του νοσοκομείου και την παραπληροφόρηση, κάτι που, έως σήμερα τουλάχιστο, δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι υπηρετεί.

                                         Ο Διοικητής  
                                                                                

                                                                                Δημήτριος Γ. Μιχάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ