Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Πόσα θα πάρουν οι Συνταξιούχοι στις 22 Δεκεμβρίου (Πίνακας)

Θεού θέλοντος –και υπό την προϋπόθεση ότι οι θεσμοί δεν θα μπλοκάρουν την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διανομή 13ης σύνταξης- η 22α Δεκεμβρίου θα είναι ημέρα… χαράς για 1.591.332 συνταξιούχους
καθώς στους λογαριασμούς τους θα πιστωθούν δύο ποσά: η σύνταξη του Ιανουαρίου και η έκτακτη παροχή που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Δύο πράγματα ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή τους συνταξιούχους. Πρώτον να μην υπάρξει κάποια «κόμπλα» με το κουαρτέτο που θα επηρεάσει το τελικό ποσό του επιδόματος και δεύτερον πόσα χρήματα θα πάρουν.

Το δεύτερο ερώτημα μπορεί να απαντηθεί πλέον μετά τις οδηγίες που έδωσε το υπουργείο Εργασίας και είναι οι εξής:
1) Αποκλειστικοί δικαιούχοι είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, για τους οποίους το σύνολο των μηναίων, Κύριων και Επικουρικών συντάξεων, χωρίς το ΕΚΑΣ και τις νόμιμες κρατήσεις (πλην φόρων), δεν υπερβαίνει τα 850 ευρώ.
2) Το ύψος του επιδόματος ισούται με τη διαφορά των παραπάνω αποδοχών από τα 850 ευρώ. Αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Πχ. κάποιος με συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ. Με συντάξιμες αποδοχές 700 ευρώ, θα λάβει 300 ευρώ.
3) Οι δικαιούχοι, με βάση τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, ανέρχονται σε 1.591.332, δηλαδή το 60,32% του συνόλου των συνταξιούχων.
Υπό αυτά τα τρία δεδομένα, το ποσό που θα εισπράξει ο κάθε δικαιούχος, προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ