Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Αίτηση για νέα έκτακτη συνεδρίαση οικονομικής επιτροπής ζητά η κ. Κουμανδράκη - Σαμαρά

Δελτίο τύπου από την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου κα Κουμανδράκη - Σαμαρά Κωστούλα λαβαμε πριν από λίγο. Αφορά το θέμα της ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη του ορισμού Δικηγόρου για παροχή γνωμοδότησης σχετικά με την υπόθεση των υπεξαιρεθέντων τελών του τέως Δήμου Αλυζίας (δείτε εδώ). Τονίζει μεταξύ άλλων στο ΔΤ και τα εξής:
Σας γνωστοποιούμε ότι αύριο 13/05/2014 θα κατατεθεί στην υπηρεσία του Δήμου αίτηση για νέα έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής με το ακόλουθο περιεχόμενο. 
Έχουμε δεσμευτεί στους δημότες μας ότι δεν κάνουμε πίσω στο θέμα, όση πολεμική και αν δεχόμαστε, ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δύναμη μας αποτελεί η εμπιστοσύνη και οι αξιώσεις των δημοτών μας. 
Δείτε την αίτηση: 
ΑΙΤΗΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 
Κωστούλας Κουμανδράκη - Σαμαρά, δημοτικού συμβούλου και αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ξηρομέρου, κατοίκου Αστακού, Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής. 
Προς 
Τον Δήμο Ξηρομέρου 
ΕΝΤΑΥΘΑ
Παρακαλώ και αιτούμαι όπως μετά την ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 46/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου περί «ορισμού Δικηγόρου για παροχή γνωμάτευσης σχετικά με δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του Δήμου Ξηρομέρου σε ποινική δίκη και άσκηση τυχόν άλλων ενδίκων βοηθημάτων, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος με φέροντα παθόντα – ζημιωθέντα τον Δήμο Ξηρομέρου» συγκαλέσετε άμεσα και εκτάκτως Οικονομική Επιτροπή για επανάληψη του ανωτέρω θέματος και λήψη σχετικής απόφασης, αυτή την φορά τηρώντας την ορθή διαδικασία την οποία ρητώς σας έχω επισημάνει με την προηγούμενη εισήγηση μου.
Κατά την νέα συνεδρίαση της επιτροπής θα πρέπει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής να απέχει εντελώς της συνεδριάσεως αφού έτσι επιτάσσει ο νόμος και θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερα υπόψη η διάταξη του άρθρου 75 παρ. 2 εδ. α΄ του Ν. 3852/2010 (ως ειδικότερη της διάταξης 58 παρ. 3 του Καλλικρατικού νόμου) σύμφωνα με την οποία «αν απουσιάζει ή κωλύεται ο Πρόεδρος της επιτροπής, προεδρεύει ο Αντιπρόεδρος και σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιπροέδρου το μέλος της πλειοψηφίας το οποίο έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους» .
Η μη τήρηση πλέον της ανωτέρω διαδικασίας όπως την επιτάσσει ο νόμος φέρει έννομες συνέπειες τις οποίες και θα αναζητήσουμε.
Η ακύρωση της 46/2016 απόφασης επήλθε με την αριθμ. πρωτ. 56045/2170/9-5-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου. Την ακύρωση αυτή σας την είχαμε επισημάνει ότι θα επέλθει, παρά ταύτα προβήκατε σε αυθαίρετη ερμηνεία του νόμου και κατ΄ επέκταση με τον τρόπο αυτό παρακωλύσατε την εξέλιξη της διαδικασίας. 

Η ΑΙΤΟΥΣΑ
Η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης 
Κουμανδράκη - Σαμαρά Κωστούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ