Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2016 – 2017
ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
   Η συνέχιση του καθεστώτος των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση και για το Σχ. Έτος 2016 – 2017 αλλά και η άρνηση του Υπουργού Παιδείας να δεσμευτεί σχετικά με τον αριθμό των αναπληρωτών που πρόκειται να...
προσληφθούν για την επόμενη σχολική χρονιά υπήρξαν τα οδυνηρά εξαγόμενα της σημερινής συνάντησης των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργανώθηκε από τις δύο Ομοσπονδίες στο Υπουργείο Παιδείας.
   Η εμμονή του Υπουργού Παιδείας στη στήριξη όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που έχει προωθήσει το τελευταίο διάστημα («Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου» με αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από αυτό και χιλιάδες ανέργους αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά, αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 επομένως μαζικό κλείσιμο τμημάτων νηπιαγωγείων, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε κακέκτυπο παράλληλης στήριξης – ταφόπλακα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη, η ολοφάνερη απουσία βούλησης για απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων) είναι ολοφάνερο πως θα δείξει το δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην εκπαίδευση.    
  Ο Υπουργός Παιδείας στήριξε σθεναρά όλες του τις επιλογές και συνέχισε να προσπαθεί να «διασκεδάσει» την αγωνία των εκπαιδευτικών με διακηρύξεις υπέρ του «ενιαίου τύπου σχολείου» που προωθεί και έκφραση «θολών» για κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στους όρους φοίτησης των μαθητών. Δεν μπόρεσε, βέβαια, να κρύψει, όσο κι αν προσπάθησε, τον πραγματικό λόγο για τον οποίο συμβαίνουν όλα αυτά. Οι ασφυκτικοί περιορισμοί των οικονομικών δεδομένων της εκπαίδευσης που υπαγορεύονται από την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική είναι ο οδηγός για τις αποφάσεις του. Η απουσία του οποιουδήποτε παιδαγωγικού σχεδιασμού είναι ξεκάθαρη.
   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει να αναδεικνύει και να καταγγέλλει τις επιπτώσεις της ολέθριας πολιτικής διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν το, αμέσως, επόμενο χρονικό διάστημα και στις κινητοποιήσεις που θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται μέχρι το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία και να ανακαλέσει τις αποφάσεις του.
 Απαιτούμε
  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως "Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου".
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • Την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος απαντούν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ