Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Χαρατσώνουν τους φαντάρους με 90 ευρώ πρόστιμα και τους φορτώνουν τα λάθη τους!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ-ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Τα μνημόνια και η προσήλωση των κυβερνήσεων που τα υπέγραψαν και τα υπηρετούν έχουν επιδοθεί στην εφεύρεση τρόπων είσπραξης και εισροής χρήματος στους διεθνείς τοκογλύφους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιβολή προστίμου στους στρατιώτες με... αναβολή λόγω σπουδών, οι οποίοι δεν προσκόμισαν στα γραφεία στρατολογίας της περιοχής τους τη βεβαίωση σπουδών πριν την παρουσίασή τους στο στρατόπεδο. Η παραπάνω κατηγορία φαντάρων απειλείται με χρηματικό πρόστιμο 90 ευρώ ή παράταση της θητείας τους για ένα μήνα. 
Αλήθεια από πότε η θητεία μπορεί να ισοσταθμιστεί με χρηματικό ποσό;
Η απόφαση αυτή του ΓΕΣ είναι εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, στοχεύει να γεμίσει τα ταμεία, εντάσσεται στις μνημονιακές πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων τις οποίες με αριστοτεχνική μαγεία διαχειρίζεται, εφαρμόζει και υλοποιεί και η σημερινή κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι είναι ένα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα αποτελεί η καταγγελία φαντάρου και της οικογένειας του ότι ενώ ο στρατιώτης είχε μαζί του από την από την 1η μέρα παρουσίασής τους στο Κέντρο Νεοσύλλεκτων Μεσολογγίου όλα τα δικαιολογητικά και τις βεβαιώσεις σπουδών, όχι μόνο δεν έγιναν δεκτά από τους υπαλλήλους και τα στελέχη αλλά ακόμα και μετά από λίγες μέρες όταν ο ίδιος ο στρατιώτης πήγε στο στρατολογικό γραφείο του στρατοπέδου να προσκομίσει ξανά την βεβαίωση σπουδών, ο Λοχαγός, υπεύθυνος του στρατολογικού γραφείου δεν έκανε τίποτα παρά μόνο ένα τηλέφωνο στην στρατολογική υπηρεσία Αθηνών. Ούτε καν κράτησε την βεβαίωση που του προσκόμισε ο φαντάρος.
Στην προσπάθεια τους η οικογένεια και ο στρατιώτης να παραπονεθούν για την άδικη επιβολή του προστίμου, ζητώντας να σβηστεί το πρόστιμο και η ποινή, έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στην στρατολογική υπηρεσία και το ΚΕΝ Μεσολογγίου. Τελικά η στρατολογική υπηρεσία δέχτηκε να σβηστεί η ποινή με τον όρο ότι το ΚΕΝ Μεσολογγίου θα στείλει ένα χαρτί ότι ο στρατιώτης προσπάθησε να καταθέσει την βεβαίωση σπουδών του στο ΚΕΝ.
Η ταλαιπωρία, η αδιαφορία και η απαράδεκτη στάση όμως δεν σταμάτησε εδώ. Ο ΛΟΧΑΓΟΣ του στρατολογικού γραφείου αρνείται στην οικογένεια να στείλει ένα χαρτί που να λέει ότι το κέντρο ευθύνεται που δεν παρέλαβε την βεβαίωση σπουδών του στρατιώτη. Όχι μόνο αρνείται αλλά στην αρχή έλεγε ότι ο στρατιώτης έφερε την βεβαίωση μετά από μια εβδομάδα, μετά ότι δεν έφερε πότε την βεβαίωση. Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.
Για αυτή την συμπεριφορά του Λοχαγού έχει ευθύνη και ο Διοικητής του ΚΕΝ Μεσολογγίου αφού όταν ενημερώθηκε από την οικογένεια τηλεφωνικά έδειξε αδιαφορία και στην συνέχεια με διάφορες προφάσεις δεν μιλούσε με την οικογένεια. 
Οι μέρες περνάνε, η 8η Ιούνη που είναι η τυπική ημέρα απόλυσης του στρατιώτη πλησιάζει και ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή.
Τι γνώμη έχει το Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τελλίδης και ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος για αυτή την συμπεριφορά των στελεχών τους;
Θα επιβάλλουν τον στρατιώτη να πληρώσει άδικα 90 ευρώ σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο ή θα τον αφήσουν να υπηρετήσει παραπάνω για τις ανευθυνότητες του ΚΕΝ Μεσολογγίου;
Εμείς απαιτούμε να σταματήσει η θητεία να αποτελεί φοροεισπρακτικό μηχανισμό και σκλαβοπάζαρο της νεολαίας για τον Στρατό, τους Δήμους και το Κράτος.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ