Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«Για επανασύσταση του σωματείου ΔΟΞΑ Καινουργίου»

"ΔΟΞΑ" ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ-ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ 1972-73
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Για επανασύσταση του σωματείου ΔΟΞΑ Καινουργίου»
ΟΛΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Ενώ από τη μία πλευρά όλοι μας με έμφαση τονίζουμε ότι «στόχος όλων μας πρέπει να είναι να φτιάξουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις της ενεργητικής συμμετοχής, της δημιουργίας και του Αθλητικού πολιτισμού» όσον αφορά τους νέους του Καινουρίου και της ευρύτερης περιοχής μας, από την άλλη πλευρά...
ελάχιστα πράγματα έχουμε κάνει για την αλλαγή πορείας σε μια φθίνουσα κατάσταση στον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο ΔΟΞΑ και στις  πολιτιστικές ανάγκες και αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων. Πολύ δε περισσότερο όταν οι σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου έχουν πολλαπλασιαστεί.
Συνειδητοποιώντας αυτό το έλλειμμα στηρίζουμε την πρωτοβουλία των συγχωριανών μας για «επανασύσταση» του σωματείου, μια προσπάθεια για να καλύψει σε ένα βαθμό (σε πρώτη φάση) κάποιες από αυτές τις ανάγκες.
Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί κατά καιρούς να υπήρξαν ανάλογες προσπάθειες που δεν ευοδώθηκαν για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους.
Όλες αυτές οι προσπάθειες πρέπει σήμερα να προσλάβουν μια άλλη μορφή με οργάνωση, σχεδιασμό και επάρκεια για να αναγεννηθεί το «χαμένο» όραμα όσων προσέφεραν στην ΔΟΞΑ μας, από την μακρινή και «ροζιασμένη» εποχή της ΑΕΚαινουρίου ακόμα.
Η «επανασύσταση» της ΔΟΞΑΣ πάνω σε νέα βάση με προοπτική πέρα του ότι θα καλύψει τις πολιτιστικές-αθλητικές ανάγκες των νέων (αγοριών και κοριτσιών) του Χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Β.Α. Τριχωνίδας του Δήμου Αγρινίου θα αποτελέσει και ένα σοβαρό παράγοντα ενεργοποίησης των πολιτών για να απαιτήσουμε ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών (βοηθητικό ποδοσφαιρικό Γήπεδο, κλειστό Μπάσκετ κ.α., πολιτιστικό στέκι για δημιουργία και έκφραση όλων χωρίς αποκλεισμούς και εύνοιες!
Τα τελευταία γεγονότα στην ΔΟΞΑ (υποβιβασμός της ομάδας) αφύπνισαν τις συνειδήσεις όλων μας γιατί υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα ως προς την συνέχεια και την σύγχρονη οργάνωσή του ιστορικού σωματείου του νομού (ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΣΝΑ). Τα τελευταία χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει σοβαρά προβλήματα, από την μη ύπαρξη κεντρικού σχεδιασμού, έλλειψη χρηματοδότησης από την πολιτεία, εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων κ.α. Είναι θετικό που η Κοινότητα Καινουρίου με τον Δήμο Αγρινίου είδαν το πρόβλημα του γηπέδου και το αντικαθιστούν. Ποιοι θα πληρώσουν αυτή τη νέα δαπάνη η δημότες; Ποιες οι ευθύνες τις προηγούμενης δημοτικής αρχής για τις τεχνικές αστοχίες; Ποιοι έβαζαν τον καταστροφέα για να κουρέψουν το χόρτο τρομάρα τους;
Η προσπάθεια που ξεκίνησε από νέους ανθρώπους πρέπει να ολοκληρωθεί στη Γεν. Συνέλευση με την εκλογή νέου Δ.Σ.. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε την στήριξη πολλών συγχωριανών διαφόρων επαγγελμάτων καθώς και των απλών πολιτών, αλλά που αγαπάνε το χωριό και τη ΔΟΞΑ, όπως μας δηλώνουν. Παρά τις πικρίες που μπορεί να έχει νοιώσει ο καθένας κατά καιρούς, απλώνουν το χέρι σε όλους για τη δημιουργία του μεγάλου αθλητικού και πολιτιστικού οργανισμού που έχει ανάγκη ο τόπος γι’ αυτό ευελπιστούμε ότι τούτη τη φορά η πρόσκλησή μας αυτή δεν θα πέσει στο κενό και θα προσελκύσει πολλούς ακόμα συμπολίτες στον κοινό σκοπό που είναι η σωτηρία της ομάδας και επανασύστασή της σύμφωνα και με τις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών.
Κανένας Καινουργιώτης δεν περισσεύει όλοι είμαστε χρήσιμοι από κάθε θέση που κατέχει ο καθένας μας, αρκεί να το τολμήσουμε και να παραμερίσουν, όποιες προηγούμενες διαφωνίες, πικρίες ακόμη και αντιπαλότητες γιατί τα νέα παιδιά δεν θα μας το συγχωρήσουν ποτέ αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία.
Δηλώνουμε τέλος ότι, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια της νέας Διοίκησης που θα προκύψει από την πρωτοβουλία που ήδη ξεκίνησε για να αποκτήσει η ΔΟΞΑ μια νέα δυναμική και να βγει από το τέλμα που έχει περιέλθει, που μας λυπεί όλους μας, ιδιαίτερα τα νέα παιδιά του χωριού μας.
Η νέα ΔΟΞΑ πρέπει να στηριχθεί στο τρίπτυχο: «αθλητισμός – πολιτισμός –αλληλεγγύη». Αξίες που οφείλουμε να επαναφέρουμε και να σφυρηλατηθούν τα νέα παιδιά, που αγωνίζονται και οι φίλοι της ομάδας πάνω στην την κοινή δράση εντός και εκτός των αθλητικών αγώνων, στηρίζοντας τα δικά της «σπλάχνα», με υπέρτατο αξίωμα το «ευ αγωνίζεστε»
Αυτόοργάνωση Πολιτών Καινουρίου
Πρωτοβουλία π. Αθλητών και Φίλων της «ΔΟΞΑΣ»

 Καινούργιο 23 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ