Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Αντί για κατάργηση, διπλό ΕΝΦΙΑ σε όσους εχουν περιουσία πανω απο 200.000

Αυξήσεις στις φορολογικές επιβαρύνσεις των ΙΧ αυτοκινήτων οχημάτων αξίας άνω των 20.000 ευρώ, αυξήσεις στους συντελεστές του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων, μείωση στο αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, αύξηση στους συντελεστές του και επέκτασή του στα αγροτεμάχια, στους αγρούς και τις λοιπές εκτάσεις εκτός σχεδίου καθώς και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων, επιβολή φορολογικού τέλους επί των τιμολογίων σταθερής τηλεφωνίας, επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στον εισαγόμενο καφέ και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αυξήσεις ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη, στο πετρέλαιο, το υγραέριο, τα τσιγάρα, τα λοιπά προϊόντα καπνού και την μπίρα, αύξηση στον βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, επιβολή τέλους... 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, επιβολή τέλους διαμονής στα ξενοδοχεία και αύξηση του φόρου στα μικτά κέρδη των τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ περιλαμβάνει το «πακέτο» των παρεμβάσεων στην έμμεση φορολογία που προβλέπει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ο ΕΝΦΙΑ θα εφαρμοστεί με συντελεστές αυξημένους για τα οικόπεδα των φυσικών προσώπων, ενώ ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ θα επιβάλλεται και στα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ και στις εκτός σχεδίου εδαφικές εκτάσεις και στα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των επιχειρήσεων.

Επίσης, για τα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ αυξάνονται όλοι οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ . Ειδικότερα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου επέρχονται οι ακόλουθες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ:

- Αυξάνονται κατά 23% - 25% οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων.Μειώνεται από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και επιβάλλεται συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστές 0,1 – 0,15% σε φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ.

- Αυξάνονται κατά 15% έως και 200% οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ

- Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ των φυσικών και των νομικών προσώπων θα επιβαρύνει πλέον και τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού , τα οποία μέχρι και το 2015 απαλλάσσονταν

- Αυξάνεται από 0,5 % σε 0,55% ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ενώ για τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Ανώνυμες Εταιρίες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ αυξάνεται από 0,25% στο 0,35%

- Επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστή 0,1 % και στα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρησιακής δραστηριότητας, τα οποία μέχρι και το 2015 απαλλάσσονταν.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος - See more at: http://airetos.gr/anti-gia-katargisi-diplo-enfia-se-osoys-exoyn-perioysia-panw-apo-200000.aspx#sthash.8sxdHtpn.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ