Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Οριστική αναβολή του τελικού Κυπέλλου

Oι απεργίες που έχουν παραλύσει τη χώρα, καθώς και το τεταμένο κλίμα μετά τον "πόλεμο" ανακοινώσεων των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ οδήγησαν στην αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.
image
To έγγραφο αναφέρει πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας διάθεσης επαρκών αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης στην εγκατάσταση του γηπέδου και της ευρύτερης αστικής περιοχής, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων για την ασφαλή μετάβαση αθλητικών αποστολών, διαιτητών και παρατηρητών στο...
Στάδιο Ο.Α.Κ.Α.
Επίσης, σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξαν και οι εκατέρωθεν πολεμικές ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με το κλίμα να χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία τεταμένο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί «για την αντιπαλότητα και το τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά τις εμπρηστικού περιεχομένου ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση βίαιων επεισοδίων, είτε εντός είτε εκτός του τόπου διεξαγωγής της συνάντησης και τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών».
ΕΓΓΡΑΦΟ
Οργή στον Ολυμπιακό για την αναβολή του τελικού
Στον Ολυμπιακού "βράζουν" μετά τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Στην ΠΑΕ Ολυμπιακός περίμεναν πως και πως αυτό το παιχνίδι.
Οι Πειραιώτες για άλλη μία φορά χρεώνουν πολλά στον Σταύρο Κοντονή και στο Υπουργείο Αθλητισμού. Και για τους χειρισμούς αλλά και για αυτήν την απόφαση.
Μετά τις 18 Μαΐου μπορεί να οριστεί ο τελικός
Αναβολή του τελικού για τουλάχιστον 10 ημέρες αναφέρει το έγγραφο που έστειλε ο Σταύρος Κοντονής στην ΕΠΟ.
Επικαλείται το γνωστό πια πρόβλημα αστυνόμευσης αλλά και την αντιπαλότητα των δύο ομάδων ειδικά μετά τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις.
Αυτό σημαίνει ότι η πλησιέστερη ημερομηνία που μπορεί να γίνει είναι στις 18 Μαΐου.
«Οι λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί»
Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή εξαπολύει η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της για την αναβολή του τελικού. Υπογραμμίζει πως άλλοι είναι οι λόγοι αναβολής του τελικού και ήταν γνωστό, ενώ τονίζει ότι ενημέρωσε τη FIFA για τις εξελίξεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί απολύτως προσχηματική και ενδεικτική της νοοτροπίας του κρατικού παρεμβατισμού, που διακρίνει όλες τις ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την αναβολή διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 07.05.2016, στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης 20.30.
Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αναβολή ανακοινώνεται μόλις μια μέρα πριν με απόφαση που στηρίζεται σε εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να διατεθούν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για την αστυνόμευση ενός αγώνα που επρόκειτο να παρακολουθήσουν 394 θεατές (από 72 οι δύο ομάδες και 250 για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στελέχη της ΕΠΟ, χορηγούς κ.λπ.) με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία καταγεγραμμένα και στη διάθεση της αστυνομίας.
Οι ακριβείς λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί σε όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και καμία εισήγηση της Αστυνομίας ή της ΔΕΑΒ δεν μπορούν να τους αποκρύψουν. Οι λόγοι αυτοί αναφέρονται σε όλα όσα ο κ. Κοντονής διέδιδε ή ανακοίνωνε τις προηγούμενες μέρες για τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, τα οποία διάνθιζε με δήθεν άρνηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. να συνομιλήσει μαζί του ή με το ότι επεδίωκε να βρει τον κ. Γκιρτζίκη στο τηλέφωνο αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε.
Τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:
-Πώς δικαιολογούνται οι 10 τουλάχιστον ημέρες αναβολής, που αναφέρονται στην απόφαση, μέσα στις οποίες μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες της Super League κεκλεισμένων των θυρών ή με θεατές;
-Άραγε για αυτούς τους αγώνες επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκλείπουν οι ανησυχίες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης;
Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA για τους ακριβείς λόγους της αναβολής διεξαγωγής του αγώνα και είναι σε άμεση επαφή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τις περαιτέρω ενέργειες προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Όσον αφορά στη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων η Ε.Π.Ο. θα αποφασίσει σχετικώς με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της".
Αυτά αναφέρει η Αστυνομία στο αίτημα αναβολής του τελικού
Η αστυνομία σε έγγραφό της εξηγεί το γιατί δεν δύναται να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά όσα αναφέρει:
1. Γνωρίζεται ότι το Σάββατο 7/5/2016 και ώρα 20:30 στο στάδιο ΟΑΚΑ έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο εν θέματι ποδοσφαιρικός αγώνας.
2. Το Σάββατο 7/5/2016 και την Κυριακή 8/5/2016, θα διατεθεί από τις υπηρεσίες μας, το σύνολο του προσωπικού αυτών, για τη λήψη έντονων αστυνομικών μέτρων κατά της εξαγγελθείσες μαζικές κινητοποιήσεις - συναθροίσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και άλλες συλλογικότητες, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - ρυθμίσεις φορολογίας, εισοδήματος και τυχερών παιγνίων".
3. Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την αντιπαλότητα που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων των αγωνιζόμενων ομάδων, ιδιαίτερα όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, υφίσταται αντικειμενική αδυναμία διάθεσης επαρκών αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης στην εγκατάσταση του ΟΑΚΑ και της ευρύτερης αστικής περιοχής, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων για την ασφαλή μετάβαση αθλητικών αποστολών, διαιτητών και παρατηρητών στο Στάδιο ΟΑΚΑ, λόγω του ότι, όπως προαναφέρθηκε, το σύνολο των δυνάμεών μας θα διατεθεί στη λήψη μέτρων κατά τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις - συναθροίσεις.
4. Ύστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την αναβολή της εν λόγω αθλητικής συνάντησης και τη διεξαγωγή της σε άλλη πρόσφορη ημερομηνία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Δ' παρ. 5 του Ν. 2725/1999, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα και ισχύει σήμερα, καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 εδ. α' του Ν. 4049/2012.
5. Αποδέκτες που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΓΑΤΑΚΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
Ενώ την Πέμπτη η ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση για τη διαιτησια

ΑΕΚ: «Ως πρόβατα επί σφαγή στον τελικό δεν πάμε»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της ΕΠΟ, μετά την απόφαση της ΚΕΔ να ορίσει διαφορετικούς βοηθούς στον Τάσο Σιδηρόπουλο από τους δικούς του.
Απειλεί να μην κατέβει η Ένωση!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η μπόχα και η δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο εθισμός στην ανομία είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν επέτρεψε στους ανθρώπους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της οικουμένης ούτε να σεβαστούν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.
Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο καιρός που μπορούσατε να κάνετε ό,τι γουστάρετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν προκαλώντας βάναυσα τη φίλαθλη κοινή γνώμη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει…
Και φυσικά αν νομίζετε ότι η ΑΕΚ θα αποδεχθεί την ύπουλη και εξοργιστικά ανόητη μεθόδευσή σας με τον ετσιθελικό ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου που σας είναι βολικοί και εξυπηρετούν τα σχέδιά σας, είστε πολύ γελασμένοι.
Εμείς ως πρόβατα επί σφαγή σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου «Καραϊσκάκης» δεν σκοπεύουμε να πάμε.
Δεν περιμέναμε βεβαίως να αλλάξετε στα τελευταία σας στο ποδόσφαιρο! Περιμέναμε απλώς να δείχνατε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, προκειμένου να καταλάβετε ότι τα όργανα της παρανομίας και της ασυδοσίας έχουν αρχίσει να σιγούν!
Σας είναι δύσκολο να κάνετε για μία φορά το σωστό, αλλά πλέον δεν έχετε την ευχέρεια να πράξετε κάτι το διαφορετικό! Συμμορφωθείτε όσο ακόμα είναι καιρός! Ή καλύτερα όσος καιρός ακόμα σας μένει...».
Πηγή: Ο Φίλαθλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ