Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ


Του Κώστα Λαπαβίτσα
Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη κόμμα από αυτά που για δεκαετίες κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Εντυπωσιάζει ο κυνισμός και η έλλειψη ηθικών αρχών της ηγεσίας του.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε όσα κατήγγειλε στην πορεία της προς την εξουσία – ΕΝΦΙΑ, περικοπές συντάξεων, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, πάγωμα των μισθών. Αποδέχθηκε ξένη επιτροπεία στη δημόσια περιουσία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Περιφρόνησε τη...
δημοκρατία με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Επείγοντα Νομοσχέδια. 
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την απώλεια δημοκρατικής και εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναδείχθηκε επίσης σε μια πλήρως αναξιόπιστη δύναμη, χωρίς σοβαρότητα. Η Νέα Δημοκρατία, αφού υπερθεμάτισε στην ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, καταψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους τον Μάιο του 2016 γιατί ως εκ θαύματος συνειδητοποίησε ότι τα μνημονιακά μέτρα βλάπτουν τη χώρα και το λαό. 
Η ίδια βαθιά υποκρισία χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα. Η σημερινή Βουλή είναι έρμαιο των δανειστών, οι οποίοι γνωρίζουν το τραγικά χαμηλό επίπεδο της και την αδυναμία της να δώσει διέξοδο στη χώρα.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι ο κυνισμός της θα ξεχαστεί γιατί νομίζει ότι θα ακολουθήσει διευθέτηση του χρέους και θα υπάρξει γρήγορη ανάπτυξη. Πέφτει έξω. Το 2016 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά ύφεσης. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει σε γρήγορη ανάπτυξη όσο ακολουθεί μνημονιακές πολιτικές. 
Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση των νέων, την υποχώρηση της δημοκρατίας και την γεωπολιτική αδυναμία. Απαιτεί σκληρή δουλειά και πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Εκεί πρέπει να στραφούν οι πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά ζητούν διέξοδο για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ