Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας 2016»

 Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της
«Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας 2016» 
Στο πλαίσιο της  «Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας 2016» και για τον καλύτερο συντονισμό της φετινής διοργάνωσης  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας,  την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016. ούτως ώστε να τεθούν επί τάπητος οι δράσεις που μπορούν να...
αναπτυχθούν.
Στη σύσκεψη, η οποία έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Ανδρέα Καλαμπαλίκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων, φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας και της «Ακτίνας Εθελοντισμού» του Δήμου Αγρινίου.
Ως ημερομηνίες διεξαγωγής της  Εβδομάδας Καθαριότητας ορίστηκε η Δευτέρα , 30 Μαΐου  έως και την Παρασκευή, 3 Ιουνίου  2016. Έχει, δε, ως κεντρικό σύνθημα « Αγαπώ το δήμο μου -Τον καθαρίζω και τον ομορφαίνω» και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες .
 « Η εβδομάδα καθαριότητας  έχει  στόχο τη συνένωση δυνάμεων, προκειμένου να ενισχυθεί η συνείδηση για τη προστασία του περιβάλλοντος, ένα μείζον θέμα που επηρεάζει σημαντικά τη ζωή όλων μας. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει βάλει ψηλά τον πήχη και δίνουμε καθημερινά αγώνα για να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό και όμορφο » σημείωσε ο κ. Καλαμπαλίκης .
 Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε επίσης ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου πέραν της οργανωτικής υποστήριξης, θα βοηθήσει στη διενέργεια της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας 2016» παρέχοντας τα αναγκαία υλικά και μέσα, όπως σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης και εργαλεία καθαρισμού, καθώς και τα αναγκαία οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα συλλέξουν οι συμμετέχοντες .
 Τη φετινή αφίσα της διοργάνωσης θα κοσμεί  η ζωγραφιά του μαθητή Τσιμόπουλου  Νικόλαου, του 1ου Δημοτικού σχολείου, που απέσπασε το 1ο Βραβείο στον περσυνό  διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Δώστε το δικό σας χρώμα στο Δήμο μας».
Ο Δήμος Αγρινίου θα πραγματοποιήσει και φέτος τη  συγκεκριμένη ζωγραφική δράση, στην οποία θα συμμετέχουν  μαθητές Δημοτικού, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Στους τρεις πρώτους μαθητές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό  θα δοθούν Tablet.
Διαγωνισμός ζωγραφικής με τίτλο
«Δώστε το δικό σας χρώμα στο Δήμο μας»

                                   Όροι και Προϋποθέσεις
Τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν μια πόλη καθαρή και όμορφη.
Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προσπάθεια διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος και να δουλέψουν ομαδικά, με συλλογικότητα και συνεργασία
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε ημέρα που θα ορίσει ο Διευθυντής κάθε σχολείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Υλικά: χρωματιστά μολύβια, νερομπογιές, παστέλ, μικτές τεχνικές φιλοτεχνημένα σε χαρτί ακουαρέλας, διαστάσεων μέχρι 30Χ40 εκ.
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/τριες ηλικίας από  9 έως 12 ετών  από Σχολεία του Δήμου Αγρινίου.
Παράδοση έργων (μέσω των Σχολείων) μέχρι τις 22 Μαϊου 2016 (Στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου- Υπεύθυνος κ.Χρήστος Γαρουφαλής)
Δεκτά έργα ατομικά ή ομαδικά.
Τα έργα θα παραδίδονται συγκεντρωτικά έχοντας στον κάθε φάκελο (εξωτερικά) τα ακριβή στοιχεία και τη σφραγίδα του Σχολείου που εκπροσωπούν.
Πίσω από το κάθε έργο θα πρέπει να αναγράφονται καλυμμένα, το όνομα μαθητή/τριας, ηλικία, τάξη, σχολείο και τηλ. επικοινωνίας. Στα ομαδικά επίσης όλοι οι συμμετέχοντες.
Όλα τα έργα – συμμετοχές θα παρουσιασθούν σε έκθεση, ενώ το 1ο έργο που θα διακριθεί θα αποτελέσει και την επίσημη αφίσα για την εβδομάδα καθαριότητας 2017 του Δήμου Αγρινίου .
Στην έκθεση θα δοθούν 3 βραβεία. Η  Επιτροπή αξιολόγησης, θα αποτελείται από διδάσκοντες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ