Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με εντολή Τσίπρα διορίζονται άνθρωποι του Νικ. Κακλαμάνη και του Κ. Σκανδαλίδη σε διοικήσεις Νοσοκομείων...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
Εκτός από τις δύο περιπτώσεις διορισμών στις διοικήσεις μεγάλων νοσοκομείων που ήδη αναφέρθηκα (σχετικά οφείλω να ενημερώσω για λόγους δεοντολογίας πάντως ότι ο πρώην....
πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος μου διαμήνυσε πώς ουδεμία σχέση έχει με την τοποθέτηση της Αν. Μπαλασοπούλου στο Ιπποκράτειο), ενδιαφέρον πολιτικό παρασκήνιο υπάρχει και σε άλλες τοποθετήσεις όπως πληροφορείται το YgeiaPress.gr.
Προς το παρόν, παρουσιάζω τα στοιχεία που έχω συλλέξει για δύο περιπτώσεις.
Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» τοποθετείται ο αναισθησιολόγος Βασίλειος Κεκερής: Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα αναισθησιολόγου.
Με βάση το βιογραφικό του έχει διατελέσει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Υγείας.
Μια σημαντική λεπτομέρεια; Ο κ. Κεκερής είναι πολιτικός φίλος και υπήρξε στενός συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη (ναι!) στο υπουργείο Υγείας. Όπως φαίνεται μάλιστα από το ΦΕΚ που σας αποκαλύπτω επί των ημερών του το 2005 διορίστηκε πρόεδρος στο ΕΚΑΒ! 
Ο κ. Κεκερής ανήκει στην καραμανλική δεξιά στην οποία κάνει ανοίγματα από την αρχή ο κ. Τσίπρας. Με το δικό του πράσινο φως μάλιστα, λένε οι πληροφορίες μου, εγκρίθηκε ο διορισμός του κ. Κεκερή αφού άλλωστε ο κ. Τσίπρας συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Ν. Κακλαμάνη από την κοινή θητεία τους στο δήμο Αθήνας.

Και δεν είναι ένα απλό προσωπικό ρουσφέτι στον πρώην υπουργό ο οποίος και ως αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει συχνά αβάντες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά άλλη μια παραχώρηση στους "καραμανλικούς". Βοήθησε επίσης και το γεγονός ότι ο κ. Κεκερής είχε εξασφαλίσει και τη θετική γνώμη των ΑΝΕΛ.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την Όλγα Μπαλαούρα.
Το όνομά της είχε ακουστεί για το Σισμανόγλειο αλλά έμεινε τελικά για την επόμενη φάση διορισμών. Δεν πρόκειται για την κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα αλλά για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Αναδείχθηκε πολιτικά από τον Κώστα Σκανδαλίδη με τον οποίο υπήρξε υποψήφια για το δήμο της Αθήνας το 2006. Με τη δική του παρέμβαση επίσης ανέλαβε θέσεις στη διοίκηση νοσοκομείων μετά το 2009, όπως το "Αγία Όλγα" και παρέμεινε στο πολιτικό του περιβάλλον και το 2015 όταν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ.

Ο κ. Σκανδαλίδης ανήκει κι αυτός στα "φιλοτσιπρικά" στελέχη, από πλευράς του ΠΑΣΟΚ (θήτευσε μαζί με τον κ. Τσίπρα όπως και ο Νικήτας Κακλαμάνης στο δήμο της Αθήνας), γι αυτό και το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει το ΟΚ για την αξιοποίηση της συνεργάτιδάς του.

Στην περίπτωση αυτή φαίνεται ότι βοήθησαν και οι καλές παράλληλες σχέσεις με (ποιον άλλο...) τον υπουργό Σπίρτζη που προσπαθεί να χωθεί παντού επιχειρώντας κι αυτός να "εξαγοράσει" πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ