Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου

Στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου περιόδευσε την Πέμπτη 12 Μάη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του ΚΚΕ. Υπήρξε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός τόσο με τους φοιτητές, αλλά και με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου. 
Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους φοιτητές του Ιδρύματος αναδείχτηκαν... ζητήματα τα οποία περιλαμβάνονται στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Αγρινίου όπως: Ανύπαρκτες υποδομές στο ίδρυμα, ελλείψεις σε προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό. 
O Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ασφυκτικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας έχουν δυσχεράνει ιδιαίτερα τη λειτουργία των Ιδρυμάτων. Πέρα από τα τραγικά προβλήματα στα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, συγγράμματα κ.λπ.), η κατάσταση είναι ιδιαίτερα έκρυθμη όσον αφορά την έλλειψη προσωπικού, διδακτικού και διοικητικού. Λόγω της υποχρηματοδότησης (ο προϋπολογισμός του είναι κατά 23% μειωμένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό πριν την κρίση). 
Κλείνοντας τόνισε οτί ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν και την πραγματική τους δύναμη, το δικό τους δρόμο, αυτόν της συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους. Δίνοντας το «παρών» στον αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που δικαιούνται και βάζοντας στην μπάντα τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, το συμβιβασμό. Ένα ακόμα βήμα στο δρόμο αυτό μπορούν να κάνουν στις 18 Μάη χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, με τη μαζική ενίσχυση της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Εμφάνιση DSCF4194.JPG
Ψήφος που δεν μπορεί να παραφραστεί την επόμενη μέρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί «πράσινο φως» για μνημόνια και αντιλαϊκή πολιτική. Είναι στάση καθαρή και ηχηρό μήνυμα απέναντι στην επίθεση στα δικαιώματά μας, είναι μήνυμα αντεπίθεσης! Ενώ η αποχή θα αξιοποιηθεί για να σπείρουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, ότι η αποδοχή της επίθεσης είναι η μόνη λύση. Θα μπορεί την επόμενη μέρα να μετρηθεί ως στήριξη στην επίθεση που δεχόμαστε, όπως πχ λένε σήμερα ότι ο λαός ψήφισε τάχα την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων και ότι «αν ο νόμος για το Ασφαλιστικό ήταν λαιμητόμος, τότε η γη θα έτρεμε από τις λαϊκές αντιδράσεις». 
Η ψήφος στην Πανσπουδαστική ΚΣ σημαίνει πως δεν σας έχουν στο χέρι. Αφήνει στα «κρύα του λουτρού» και χωρίς δικαίωμα να πανηγυρίζουν τους εκπροσώπους και της σημερινής «Χάρυβδης» (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και της χτεσινής «Σκύλλας» (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), αλλά και τους εκπροσώπους του γνωστού πλέον παραμυθιού περί «κινημάτων» εντός των τειχών του συστήματος και για την εναλλαγή κυβερνητικών διαχειριστών της βάρβαρης πολιτικής. Ενώ η αποχή δεν ενοχλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει από εκεί που έμειναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε τους επίδοξους αντιλαϊκούς διαχειριστές. Αντίθετα, θα αξιοποιηθεί είτε για να ξεπλύνει τις αμαρτίες των προηγούμενων, είτε για να δικαιολογήσει την επίθεση της σημερινής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ