Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: "ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση υλών βιομάζας στη «Κλημάτια» "


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ: ΟΧΙ στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση υλών βιομάζας στη θέση «Κλημάτια» Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου
Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στην εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση υλών βιομάζας στη θέση...
«Κλημάτια» της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας.
Το έργο «Παραγωγή Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW» της ατομικής επιχείρησης «ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», εφόσον υλοποιηθεί θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ των χωριών Χρυσοβίτσας-Προδρόμου-Αγραμπέλου-Σκουρτούς-Μαχαιράς. Προβλήματα που αφορούν πρωτίστως την υγεία των κατοίκων και το ιδιαίτερο περιβάλλον της περιοχής μας.
Η εν λόγω περιοχή είναι μια αμιγώς γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και συναρτάται άμεσα με το μοναδικό στα Βαλκάνια Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου (σπάνιο οικοσύστημα) αλλά και με αρχαιολογικούς χώρους (Τα Κόροντα κτλ).
Η υλοποίηση αυτού του έργου θα αποτελέσει την απαρχή και για νέες παρόμοιες άδειες με αποτέλεσμα η περιοχή του Ξηρομέρου να κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια απέραντη «χαβούζα» που θα έχει ανεπανόρθωτες ζημιές για τον τόπο μας.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το ζήτημα, έστω και αργά με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, σύσσωμη η τοπική κοινωνία των χωριών Χρυσοβίτσας-Προδρόμου-Αγραμπέλου-Σκουρτούς-Μαχαιράς αντέδρασε με μια σειρά συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Χρυσοβίτσα με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας, με σκοπό να εκφράσουν την πλήρη αντίθεση τους.
Σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, πολλά είναι τα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης για την «αδράνεια» της Δημοτικής Αρχής, καθώς δεν ενημέρωσε έγκαιρα τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, όταν ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο για την εν λόγω αίτηση του κ. Ζήκου Δημητρίου για την παροχή άδειας για την εγκατάσταση μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας, ισχύος 1MW.
Εύλογα τα ερωτήματα:
-Γιατί οι κάτοικοι και οι πολίτες του Ξηρομέρου δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα από τα μέσα Σεπτεμβρίου δηλαδή, όταν η Περιφέρεια με έγγραφο ενημέρωσε τότε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο;
-Γιατί η επίσημη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου άργησε και έγινε αφότου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γνωμοδότησε «θετικά», αφού δεν έλαβε έγκαιρα την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;
-Πρόκειται περί ανευθυνότητας και ανικανότητας ή κάτι άλλο;

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων, στον δίκαιο και έντιμο αγώνα τους για την ακύρωση αυτού του έργου.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΦΥΤΕΙΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ