Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Στα κρατητήρια άνεργη μητέρα δύο παιδιών για οφειλή στον ΟΑΕΕ, μετά από ερήμην καταδίκη

Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου
Τα φετινά Χριστούγεννα δεν βρήκαν στο σπίτι της την συνάδελφό μας Σ.Α., πρώην εργαζόμενη στην ΕΡΤ, μητέρα δύο παιδιών σε μονογονεϊκή οικογένεια και μέλος της ΕΣΠΗΤ, αλλά στα κρατητήρια, καθώς στις 24/12 συνελήφθη για ένα μικρό χρέος προς το ασφαλιστικό της ταμείο, τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), για το οποίο και είχε καταδικαστεί ερήμην και εν αγνοία της σε.....
φυλάκιση.
Σημειώνουμε ότι η οικονομική κατάσταση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως και των υπολοίπων ανέργων, οι οποίοι με προσωπικό κόστος και χωρίς την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων, εξακολουθούν απλήρωτοι να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, ήταν και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, αλλά και όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος, καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κάθετο τρόπο την πιο πάνω απαράδεκτη σύλληψη της συναδέλφου, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την εξόφθαλμη, επιλεκτική, μεταχείριση των «μεγαλόσχημων» πολιτικών εκπροσώπων της κυρίαρχης πολιτικής της τρόικας και των μνημονίων, απέναντι στη δικαιοσύνη όσον αφορά σε οικονομικές εκκρεμότητες και χρέη.
Όσο θα συνεχίζεται αυτή η αντεργατική πολιτική προς όφελος των δανειστών, των τραπεζιτών και της εργοδοσίας, τόσο θα οδηγούνται άνεργοι, απλήρωτοι και φτωχοί στα κοινωνικά Τάρταρα, ενώ οι κάθε λογής ταγοί του κυρίαρχου συστήματος θα αποθρασύνονται και θα προκαλούν το λαό.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ στέκεται αλληλέγγυο στη συνάδελφο, η οποία μαζί με όλους τους συναδέλφους, ανέργους, σε επίσχεση, υπο-αμειβόμενους, χαμηλοσυνταξιούχους, μάχονται καθημερινά για την υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων τους, για το αξίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή και ισότιμη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ