Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αθ. Τσαυτάρης: «Κανείς δεν μπορεί να κατασχέσει τις επιδοτήσεις των αγροτών!»

«Οι ενισχύσεις καταβάλλονται στο ακέραιο στους λογαριασμούς των παραγωγών από τον Οργανισμό Πληρωμών, τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι ενισχύσεις αυτές είναι «ακατάσχετες», που σημαίνει ότι πριν κατατεθούν από εμάς στον λογαριασμό του παραγωγού, δεν μπορεί κανείς να τις πειράξει, ούτε το υπουργείο ούτε κανείς άλλος. Ούτε για φορολογικές οφειλές, ούτε για ασφαλιστικές εισφορές, ούτε για οφειλές προς τρίτους δεν...... μπορούν να πειραχθούν οι επιδοτήσεις. 
 Αυτό προβλέπεται ρητά και στις κοινοτικές διατάξεις και στον δικονομικό κώδικα και σε όλες τις υπουργικές αποφάσεις και σε αυτό αναφερόταν ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε κ Ciolos. 
Mόνο έπειτα από έγγραφη εξουσιοδότηση του ίδιου του παραγωγού και πάντα μετά από την πληρωμή των ενισχύσεων στο λογαριασμό του, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε συμψηφισμός. Δηλαδή, ο συμψηφισμός αφορά τον ίδιο των παραγωγό που έχει συμφωνήσει να γίνει αυτός, ως διευκόλυνση. Όπως για παράδειγμα γίνεται σήμερα με τα ασφάλιστρα για τη σοδειά του γεωργού στον ΕΛΓΑ. 
Ο γεωργός ασφαλίζει τη σοδειά του έναντι φυσικών καταστροφών, όμως με υπεύθυνη δήλωση που υπογράφει ο ίδιος, προκειμένου να μην πληρώσει τη στιγμή της ασφάλισης, ζητά να του αφαιρέσουν τα ασφάλιστρά του από την ενιαία ενίσχυση που λαμβάνει 2 - 3 μήνες αργότερα, όταν του κατατεθεί η επιδότηση από το υπουργείο. 
Τέλος, πρέπει να διευκρινίσουμε όμως ότι οι άμεσες ενισχύσεις καταβάλλονται στους αγρότες για αντιμετώπιση ενός μέρους του κόστους παραγωγής. Δεν αποτελούν δηλαδή εισόδημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ