Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου!

Συνεχίζεται το «έγκλημα» στο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου! Στο δάσος που είναι το μοναδικό στην Ευρώπη ήμερης Βελανιδιάς, οι αδίστακτοι λαθροϋλοτόμοι συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (τραβήχτηκαν χθες το πρωί στο δρόμο..... Πηγάδια προς Αστακό στη δεξιά πλευρά, πίσω από το παλιό τυροκομείο) στο Δήμο Ξηρομέρου, Δασαρχείο Αμφιλοχίας και δείχνουν τη μεγάλη καταστροφή του δάσους.
Οι βελανιδιές έχουν κοπεί από τη ρίζα, άλλες είναι φρεσκοκομμένες κι άλλες κομμένες παλιότερα και το περήφανο τοπίο έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο από τα αλυσοπρίονα των λαθροξυλάδων και το δάσος κινδυνεύει με αφανισμό.
Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι το έγκλημα της κοπής των αιωνόβιων βελανιδιών δεν έχει τελειωμό και η δράση των παρανόμων έχει μετατρέψει το δάσος σε ξέφραγο αμπέλι και ανενόχλητοι αλωνίζουν.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να επέμβει άμεσα το δασαρχείο Αμφιλοχίας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος που αποτελείται στην πλειοψηφία του από την Ήμερη ή Βασιλική Βελανιδιά και που είναι το τελευταίο εναπομείναν μεγάλο δάσος στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο είδος βελανιδιάς.
Περισσότερες φωτό κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ