Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Καλά Χριστούγεννα, κ. Υπουργέ!

Θα ξεπαγιάσουμε με τοπίο στην αιθαλομίχλη: 
Τριπλό όχι Στουρνάρα- Γεωργιάδη- Μανιάτη στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Στις 10 το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη για την αντιμετώπιση του..... φαινομένου της αιθαλομίχλης.
"Η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης δεν είναι η λύση για την αιθαλομίχλη", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ, επαναλαμβάνοντας ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε ξανά παράθυρο για λαθρεμπόριο.-» Συμφωνω
Υπάρχει διαθέσιμο επίδομα θέρμανσης ακόμη φέτος, περίπου 200 εκατ. και ο κόσμος πρέπει να κάνει χρήση του επιδόματος αυτού, καθώς έχουν δοθεί μόλις περίπου 60 εκατ. ευρώ έως τώρα, πρόσθεσε. -» Και γιατι δεν έχει γίνει ακόμα αυτό; 
Παράλληλα, τόνισε πως η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται κυρίως στην αποθεματοποίηση που είχε γίνει από το 2012 εν όψει της αύξησης της τιμής του και στις ήπιες καιρικές συνθήκες.

Επίσης, βάσει των στοιχείων του υπουργείου, η μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 68%- 70% μεταξύ 2012 και 2013, οφείλεται:
*Κατά 11,5% στην αύξηση της τιμής με την εξίσωση των φόρων
*Κατά 3,4% στην ύφεση
*Κατά 23,9% στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες -» No comments
*Κατά 32% στην αποθεματοποίηση και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε τη λήψη οικονομικών αντικινήτρων στη χρήση ξυλείας για τα τζάκια και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν για να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης, το οποίο, βάσει των διευρυμένων κριτηρίων, δικαιούνται περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά.

Ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης προέτρεψε του πολίτες να χρησιμοποιούνκαθαρή ενέργεια και για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου να κάνουν χρήση του δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως δήλωσε το μέτρο έχει τεθεί σε ισχύ ήδη στη Θεσσαλονίκης μέχρι την Παρασκευή και τόνισε ότι στην Αττική υπάρχουν πάνω από 150.000 οικογένεια δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου. Επίσης πρόσθεσε ότι αρμόδιος για να θέσει έκτακτα μέτρα είναι ο περιφερειάρχης και ότι συνολικά 5.000.000 Έλληνες δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης. Ενώ πρόσθεσε ότι οι πόλεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά αιθαλομίχλης είναι τα Ιωάννινα, η Κοζάνη η Φλώρινα, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα.
αθα λαζαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ