Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Αποκαλυπτικά έγγραφα: Σε φορολογικούς παράδεισους τιτλοποιούνται τα επίφοβα δάνεια

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η Eurobank ίδρυσε off shore στα νησιά Κέιμαν και τώρα το ίδιο θα πράξει εντός ολίγων μηνών, ίσως και εβδομάδων και η Εθνική.
Αυτό πέρασε στα… ψιλά μέσα από το πολυνομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Σήμερα το SITE μας δίνει αρκετά στοιχεία, με έγγραφα – φωτιά, που αποδεικνύουν ότι:
Η Eurobank έχει ήδη ιδρύσει θυγατρικές στα νησιά Κέιμαν, σε μία περιοχή που αποτελεί φορολογικό παράδεισο
Η Εθνική με σχέδιο νόμου μπορεί να ιδρύσει θυγατρική όπου θέλει. Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, στο.......... Λουξεμβούργο
Ας αρχίσουμε με την Eurobank. Η πώληση των τιτλοποιηθέντων δανείων από επενδυτικά fund δίνει το δικαίωμα στον επενδυτή την πλήρη κατάσχεση του ακινήτου. Αυτό ακριβώς έκανε εδώ και τρία χρόνια η Eurobank με θυγατρικές στα νησιά Κέιμαν. Η κυβέρνηση θέλει να περάσει προς τα έξω ότι προστατεύει την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμό. Ναι, όντως την προστατεύει μέχρι τις 31/12/2014 από τραπεζικό ίδρυμα που διέπεται από το νομικό καθεστώς της Ελλάδας. Και αυτό υπό κάποιες προϋποθέσεις. Μόνο που οι θυγατρικές της Eurobank, οι οποίες έχουν έδρα τα νησιά Κέιμαν και αγοράζουν όλα τα «προβληματικά δάνεια», αυτά δηλαδή που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κατάσχει το οποιοδήποτε ακίνητο, αφού διέπεται από άλλο νομικό καθεστώς.
Ορίστε και οι αποδείξεις…
Οι offshore της Eurobank
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ