Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑΣ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΥΚΑΣ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Σάββατο, 21-12-13
AΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤHΡΙΑΣΜΩΝ: ENA AKOMA BHMA ΣΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
Η άρση των πλειστηριασμών εν μέσω βαθειάς ύφεσης και αδυναμίας χιλιάδων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, αποτελεί ένα απάνθρωπο μέτρο που θα διευρύνει τη φτώχεια και την κοινωνική εξαθλίωση  προς όφελος αποκλειστικά και μόνο κάποιων  εταιρειών ειδικού σκοπού που σε.........
συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των πιο ευάλωτων ομάδων.
Οι ρυθμίσεις του ΝΣ, που ψηφίζεται για άλλη μια φορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υποτίθεται ότι  προστατεύουν τους πλέον φτωχούς και αδύνατους από την απώλεια της κύριας κατοικίας τους  για ένα ακόμα  έτος. Στην πραγματικότητα όμως, οι  αυθαίρετοι και σωρευτικοί εισοδηματικοί  και περιουσιακοί περιορισμοί που τίθενται,  οι  υποχρεωτικές δόσεις καταβολών που υποχρεούται ο δανειολήπτης να πληρώσει ανεξαρτήτως  βιοτικού  επιπέδου και  βασικών αναγκών και οι επίπονες και κοστοβόρες διαδικασίες  για την απόκτηση και διατήρηση του δικαιώματος προστασίας της κύριας κατοικίας, θα οδηγήσει μαθηματικά, χιλιάδες συμπολίτες μας  στην απώλεια του κοινωνικού δικαιώματος στη στέγη. 
Η Κυβέρνηση,  αντί να προχωρήσει νομοθετικά σε  ρύθμιση  των χρεών δανειοληπτών που είδαν το  διαθέσιμο εισόδημα τους να μειώνεται χωρίς δική τους ευθύνη ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ υποχρεώσεων και πραγματικών δυνατοτήτων εξυπηρέτησης δανείων  και να διευκολυνθεί η διαδικασία αποπληρωμής δανείων, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στους δανειολήπτες οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην  εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή είναι όχι μόνο κοινωνικά ανάλγητη αλλά και οικονομικά  καταστροφική, καθώς οι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων θα μειώσουν περαιτέρω την αξία των περιουσιακών στοιχείων, θα  βαθύνουν την ύφεση, θα διευρύνουν τα κόκκινα δάνεια και θα εντείνουν το φαύλο κύκλο της  φτώχειας, της υφεσης και υπερχρέωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ