Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ο Θ. Μωραΐτης στην ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ έκανε εμφάνιση αρχηγού-είπε: "Αν δεν αλλάξουμε πορεία το ΠΑΣΟΚ θα καταλήξει στα βράχια"

«Το αφήγημα δεν βγαίνει και το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξουμε πορεία». Αυτό τόνισε ο βουλευτής του κινήματος Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΠΕ, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε ότι «ο κυβερνητικός συμβιβασμός έχει ημερομηνία λήξης».
Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με την χώρα: «Η χωρά πρέπει να ανεβαίνει πάντα και σε..... όλες τις περιπτώσεις. Και θα κάνουμε τα πάντα για να ανέβει. Για να προσφέρουμε όμως στην χώρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ισχυρό. Δεν μπορεί να δεχτούμε το ρόλο του πρόθυμου μικρού εταίρου που μας επιφυλάσσει το σύστημα».
Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε αναφερόμενος στα σενάρια περί «ανταρτών υπουργών του 2009»: «Δεν μπορεί κάθε φορά που προσπαθούμε να θέσουμε κόκκινες γραμμές να ξημερώνουμε με διαφόρους προθύμους να διακινούν θεωρίες συνομωσίας. Να τελειώσει το καλαμπούρι περί ανταρτών που δήθεν θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση ή την παράταξη. Να διασυρόμαστε ως πιθανοί αποστάτες επειδή λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι πρόβατο για σφαγή από τους ακροδεξιούς συμβούλους του κ. Σαμαρά και τις διάφορες τρόικες εσωτερικού. Θα εξασφαλίζουμε την σταθερότητα της χώρας αλλά θα κρατήσουμε ζωντανή την παράταξη υπηρετώντας τη χώρα πρώτα με τις ιδέες μας».
Έκρουσε τον κίνδυνο για απώλεια της ιδεολογικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ: «Έχουμε χρέος να προετοιμάσουμε το αφήγημά μας για την μεταμνημόνιο εποχή. Εκεί χρειαζόμαστε ένα προοδευτικό ιδεολογικό μέτωπο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει. Αυτό δεν μπορεί αυτό να γίνει με ένα θολό ιδεολογικό στίγμα. Βεβαίως πολύ σωστά ανταποκριθήκαμε σε μια ιστορική ανάγκη και συμμετείχαμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνη. Η ευθύνη πρέπει να καθορίζει πάντα τις ενέργειες μας και τις αποφάσεις μας. Και αυτό έκανε πάντα αυτή η παράταξη. Η επίκληση της ευθύνης όμως και ο τακτικισμός δεν είναι ιδεολογία και δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ιδεολογία. Χρειαζόμαστε αφήγημα μετά το κανονικό κράτος και το συμμάζεμα, Με μεταρρυθμίσεις που θα συγκρουστούν με παθογένειες, νοοτροπίες και το πελατειακό κράτος»
Για το πολιτικό πλαίσιο των διεργασιών στην κεντροαριστερά είπε: «Θέλουμε μαζί μας όλες τις κινήσεις, τα σχήματα, τα πρόσωπα που εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης. Δεν μπορεί όμως το ΠΑΣΟΚ να εξαφανιστεί από τις διεργασίες και να υπάρξει απλά μια αναπαλαίωση παλιών πολιτικών ομάδων και ομαδαρχών. Και εξηγούμαι ότι δεν αναφέρομαι στους 58 ούτε σε κανέναν άλλον. Αναφέρομαι σε μια νοοτροπία. Δεν στήνεται παράταξη επειδή θα συνενωθούν πέντε μαγαζάκια και πέντε συνταξιούχοι μαγαζάτορες. Παράταξη θα υπάρξει ξανά όταν θα πούμε τι θέλουμε για τη χώρα και αυτό θα το καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας. Αν η υπόθεση της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης γίνει με όρους πολιτικής καμαρίλας και κλειστών ελίτ συζητήσεων θα καταλήξουμε σε μια πολιτική κωμωδία όπου ο καθένας θα προσπαθεί να διαπραγματευτεί τον εαυτό του. Απλά, θα υπάρξει ένα πλυντήριο πολιτικών ρόλων για να στηθεί μια παρωδία κεντροαριστεράς για να διασωθούν πολιτικοί ρόλοι ή να αναστηθούν πολιτικές καριέρες».
Υποστήριξε ότι «το αίτημα του πολιτικού και ιδεολογικού ακροατηρίου που περιμένει με αγωνία είναι να γίνει κάτι μεγαλύτερο. Χρειάζεταιμια πιο δυναμική πρωτοβουλία που να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή και όχι ουρά των εξελίξεων». Για το λόγο αυτό πρότεινε «το ΠΑΣΟΚ να μπει μπροστά, με αυτοπεποίθηση για ένα ιδρυτικό συνέδριο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Εκεί να τεθούν όλα από την αρχή. Να υπάρξει ένα ιστορικό προσκλητήριο προς όλους αυτούς που θέλουν ξανά μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Προς όσους διαφωνήσαμε, όσους πικράναμε και μας πίκραναν, σε όσους απογοητεύσαμε. Με αυτοργάνωση σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς εμμονές και προσωπικές στρατηγικές. Με πολιτική γενναιότητα να πούμε ότι όλοι κάνουμε ένα βήμα πίσω μπροστά σε αυτό το διακύβευμα».

1 σχόλιο :

  1. Από Αρχηγούς καλά πάμε από Εθνάρχες πάσχουμε που να παίρνουνε αποφάσεις για τον Ελληνικό λαό, τον Απλό Ελληνικό λαό τον μεροκαματιάρη τον ΑΞΙΟΠΡΕΠΉ οικογενειάρχη την τίμιο Ελληνα όχι το ΛΑΜΟΓΙΟ Νεοέλληνα της αρπαχτής και τους ψεφτοπολοιτηκάντιδες με την κουστωδία τους που φάγανε το μεδούλι το Έλληνα μεροκαματιάρη, εμποράκου, στρατιωτικού,αστυνομικού κ.λ.π.
    Αίσχος σοβαρευτείτε κάποτε τουλάχιστον η νέα γενιά, γιατί λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου τα έκανε ΣΚΑΤΆ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΑΤΑ ΌΛΟ ΜΆΣΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΏΜΑΤΑ ΒΡΏΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΊΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ