Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου για ιδρυτική συγκέντρωση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Ναυπακτίας

Στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα, που αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, η ιδρυτική συγκέντρωση της παράταξης. Επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Λουκόπουλος, ενώ εγκρίθηκε η διακήρυξη αρχών της παράταξης.
Σε ένα πανηγυρικό κλίμα, με ενωτική διάθεση, με σαφή την βούληση για δουλειά και συμμετοχή κύλησε ολόκληρη η διαδικασία. 
Παραβρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι Αποδοτίας Βασίλης Σούζας, Πλατάνου Ανδρέας Δρόσος, Χάλκειας Πάνος Λειβαδίτης, Ναυπάκτου Γιώργος Τούμπανος και Πυλλήνης Γιώργος Σταθόπουλος, πολλοί πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι αλλά αυτό που μας συγκίνησε πραγματικά ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Συνδημότες μας από όλες τις δημοτικές ενότητες ζέσταναν την Παπαχαραλάμπειο αίθουσα και όσοι δεν χώρεσαν στέκονταν με....... υπομονή έξω από την αίθουσα, παρακολουθώντας τις ομιλίες από την οθόνη που είχε στηθεί, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξει άλλη χαμένη ευκαιρία για την Ναυπακτία.
Σε επικοινωνία με την διάθεση των παρευρισκόμενων και η ομιλία του Τάκη Λουκόπουλου στάθηκε στον ενωτικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας, στην συλλογικότητα που χαρακτηρίζει την προσπάθεια, στην διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά.
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά
«…Ήρθαμε στα τοπικά μας πράγματα για να πούμε αλήθειες, κι’ αυτό μπορεί να μας ενώσει.
Ήρθαμε στα τοπικά πράγματα για να αλλάξουμε την σχέση του δήμου με τους πολίτες, κι αυτό μπορεί να μας ενώσει.
Ήρθαμε στα τοπικά πράγματα για να τα αλλάξουμε, κι’ αυτό μπορεί να μας ενώσει.
Αυτό είναι και το στοίχημα της ομάδας μας. Αν η Ναυπακτία μας κάνει την τιμή να μας επιλέξει, στο τέλος της θητείας μας να μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια και να μπορούμε να πούμε:
Ναι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε.
Δεν σας είπαμε ψέματα.
Όλοι μαζί, ο Λουκόπουλος ως δήμαρχος, η αυτοδιοικητική ομάδα που με στηρίζει, η τοπική κοινωνία, κάναμε ένα βήμα μπροστά.
Θα ήθελα να ξέρετε ότι όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, ήρθαμε για να δώσουμε, όχι για να πάρουμε. Ζητάμε όχι μόνο την ψήφο σας, αλλά την καθημερινή σας βοήθεια και παρουσία για να καμαρώνουμε όλοι για την Ναύπακτο και την Ναυπακτία της καρδιάς μας.
Ναι είμαστε Ενωτική Πρωτοβουλία και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας.
Ναι, μπορούμε να νικήσουμε. 
Όχι γιατί αυτό μας βολεύει, αλλά γιατί η Ναύπακτος και η Ναυπακτία της καρδιάς μας δεν αντέχει άλλη χαμένη ευκαιρία».
Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερο ξεκίνημα για την προσπάθειά μας. Καταλαβαίνουμε όμως ότι η 15η Δεκεμβρίου ήταν μόνο η αρχή. Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη, γι’ αυτό από εδώ και πέρα είναι πολύτιμη η συμμετοχή όλων μας. Στην διαμόρφωση του προγράμματος της Πρωτοβουλίας, στην συγκεκριμενοποίηση των αρχών της, στις δράσεις που θα αναπτύξει για να φθάσει το μήνυμά μας μέχρι το τελευταίο σπίτι σε κάθε χωριό της Ναυπακτίας, σε κάθε πόλη της Ελλάδας που ζουν συμπατριώτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ