Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (VIDEO)


Ν. Μωραΐτης: Ο ενιαίος φόρος συμβάλλει στη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια!

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα φέρει τη «χαριστική βολή» στη φτωχή αγροτιά προειδοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Όπως είπε, το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων......
που στρέφονται ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. 
Αναδεικνύοντας τις γενικότερες στοχεύσεις του ενιαίου φόρου σημείωσε ότι θα συμβάλει στη συγκέντρωση της γης σε μεγάλες αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς οι φτωχοί αγρότες θα αναγκαστούν να πουλήσουν τα χωράφια τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Συμπλήρωσε πως ο «ταξικός» χαρακτήρας του ενιαίου φόρου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι απαλλάσσονται οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα. 
Ο Ν. Μωραΐτης αναφέρθηκε και στα «βιολιά» των πλειστηριασμών που έχουν αρχίσει για τη φτωχή αγροτιά, φέρνοντας το παράδειγμα των 32 αγροτών από την Καρδίτσα που δικάζονται για χρέη. 
Απευθυνόμενος στους φτωχομεσαίους αγρότες, τους κάλεσε σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων που δεν τεκμηριώνονται.”)
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους αφού διαπιστωθεί ότι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τα πιθανά αδικήματα περί τύπου.
Να σημειωθεί ότι απόψεις που εκφράζονται σε άρθρα και κείμενα της συγγραφικής ομάδας δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη των υπευθύνων του ιστολογίου. Όπως επίσης και τα σχόλια των αναγνωστών, τα οποία αντιπροσωπεύουν τους ίδιους...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΑΓΡΙΝΙΟ-ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ